60 megapiksel sensöre sahip fotoğraf makinesi Leica M11 tanıtıldı

13 Ocak 2022 19:22

Fotoğraf makinesi pazarının halen aramızda olan efsane ismi Leica, 2022’ye başlangıcı yeni Leica M11 modeli ile yaptı.

Yerini aldığı modelin ve firmanın ikonik retro tasarım çizgisini devam ettiren “rangefinder” fotoğraf makinesi Leica M11, tasarımdan çok teknik iyileştirmeleri ile öne çıkıyor. Yeni makinenin kalbinde 15 durak kadar dinamik aralık getiren 60 megapiksellik arka aydınlatmalı tam kare CMOS sensör yer alıyor. Bu sensör ile görüntü kalitesinde çıtayı artıran model, sunduğu dinamik aralığı çözünürlük düşürerek daha da yükseltebiliyor. Makine burada RAW ya da JPEG olarak 60 megapiksel, 36 megapiksel ve 18 megapiksel çıktılar verebiliyor.

64-50.000 ISO aralığını aktif olarak kullanabilen lensleri değiştirilebilir Leica M11, video kaydedemiyor ve saniyede maksimum 4.5 kare seri fotoğraf çekimi yapabiliyor. Bünyesinde dokunmatik bir ekran yer alan M11, 64 GB dahili depolama ile geliyor ve elbette SD kart yuvasına da kayıt yapabiliyor. 1.800 mAh piliyle yerini aldığı modelden çok daha fazla sayıda çekim yapabilen fotoğraf makinesi, güzel şekilde USB-C üzerinden de şarj edilebiliyor.

Buraya kadar aktardığımız bilgileri maalesef kötü bir detay ile, oldukça yüksek satış fiyatıyla kapatıyoruz. Leica M11 bugün yurt dışında tam 9 bin dolar fiyattan raflara çıkarıldı. İki farklı renkte hazırlanan fotoğraf makinesi bu fiyat ile diğer Leica ürünleri gibi çok ama çok kısıtlı bir kitleye hitap ediyor.

İlginizi Çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş