64 MP’lik DJI Pocket 2 tanıtıldı; işte fiyatı ve sunduğu yenilikler [Video]

20 Ekim 2020 16:42

Merakla beklenen DJI Pocket 2 nihayet görücüye çıktı. Osmo Pocket modeliyle büyük bir başarıya imza atan DJI, cep boyutundaki kamerasıyla özellikle VLOG çekimi yapan kullanıcılara büyük kolaylık sağlamıştı.

Gimbal sistemi haricinde sunduğu görüntü kalitesiyle bizim de severek kullandığımız Osmo Pocket, yepyeni modeliyle karşımıza çıkıyor. DJI Pocket 2 olarak adlandırılan kamera, bir önceki modele kıyasla daha büyük bir sensörle geliyor. Büyüyen sensörle birlikte kullanıcılar daha kaliteli fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.  1/1.7 inç boyutunda ve 64 megapiksellik ana kamerayı bünyesinde barındıran Osmo Pocket 2, selefine kıyasla daha detaylı çekimler gerçekleştirebiliyor. Daha büyük sensör daha detaylı çekim haricinde düşük ışık performansında da iyileştirme sağlıyor. DJI, kameraya HDR video özelliğinin de yıl sonunda geleceğini belirtiyor. Yeni modelde dört adet mikrofon yer alırken bir önceki modelde iki adet mikrofon yer alıyordu. Dört adet mikrofon sayesinde kullanıcılara daha temiz bir ses kaydı elde edeceğe benziyor. Kamerada aynı zamanda yakınlaştırma yeteneği de yer alıyor. 64 megapiksel modundayken 8 kata kadar dijital yakınlaştırma yapılabiliyor. 16 megapiksel ve Full HD çözünürlükte ise 4 kat kayıpsız yakınlaştırma yapılabiliyor. DJI,  odak sisteminin önceki modele göre daha iyi çalıştığını söylüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kullanıcılar bundan böyle ışığın yetersiz kaldığı durumlarda daha aydınlık fotoğraflar veya videolar çekebiliyor. Tasarım açısından bir önceki modelle aynı olan DJI Pocket 2, dahili Wi-Fi bağlantısını da sunuyor. Bir önceki modelde Wi-Fi bağlantısı için kullanıcılar harici olarak bir modül satın alması gerekiyordu. Yeni modelle birlikte bu sorun ortadan kalkıyor ve kullanıcılar yeni modelde dahili modül olduğu için harici bir modül alması gerekmiyor. Kamerayla birlikte kullanıcılara sunulan bir diğer önemli yenilik ise çıkarılabilir mikrofon desteği. Video konusunda zaten başarılı olan kameraya mikrofon desteği de geliyor. Rode Wireless Go modelinde olduğu gibi kablosuz bir mikrofon sistemi sunan kamera kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. DJI kablosuz mikrofon haricinde kablolu mikrofon da sunuyor. Kamera tam dolu pille 140 dakika boyunca çalışabiliyor.

DJI Pocket 2 satış fiyatı ne kadar olacak?

Saniyede 60 kare 4K video kaydedebilen kameranın satış fiyatı ise 349 dolar. 1 Kasım’da yurt dışında satışa sunulacağı açıklanan kamerayı aksesuar seçenekleriyle de satın almak mümkün. Tripod ve harici mikrofon seçeceğinin yer aldığı setin fiyatı ise 499 dolar. Kameranın Türkiye satış fiyatı ise henüz açıklanmadı. Bizim de merakla beklediğimiz kameranın Türkiye fiyatı açıklandığında sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlgili video

DJI Pocket 2 ile tanışın

Paylaş