Adeta müzelik; 1.188 kilometrede 1980 Volkswagen Golf satışa çıkıyor

20 Ekim 2020 20:30

Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan 1980 Volkswagen Golf, son yıllarda karşımıza çıkan en nadide örnekler arasında.

1974 yılında başlayan macerasında Volkswagen Golf için artık kült bir model nitelendirmesini yapmak çok da yanlış sayılmaz. Geride bıraktığı 46 yılın ardından bu yıl sekizinci jenerasyonuna kavuşturalan Golf, hararetli tartışmaların odağında yer aldı. Yeni tasarım karakteri meraklılarını ikiye bölen Mk8, hibrit dinamiklerin devreye girdiği bir jenerasyon olarak da tarihteki yerini alacak. Golf’ün eski versiyonları ise artık klasik otomobil sınıfında değerlendirilirken, ciddi bir alıcı kitlesini de yaratmış durumda. İşte bu modellerden bir tanesi adeta müzelik kondisyonuyla önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Açık artırma usulüyle meraklılarının karşısına çıkacak olan 1980 Volkswagen Golf örneği, sadece 1.188 kilometrelik kilometre değeriyle adeta çölde bir vahayı andırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1980 Volkswagen Golf önümüzdeki ay satışta olacak

NEC Classic bünyesinde çevrimiçi olarak açılacak açık artırmada satışa çıkacağını gördüğümüz örnek, temizliği kadar yeşil rengiyle de göz dolduruyor. Aracın satış süreciyse 13-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Önden çekiş altyapısına sahip birinci jenerasyonunun kaputunun altında 1.1 litre hacminden başlayan motor seçenekleri 1.8 litreye kadar yükseldi. En küçük motor seçeneğiyle 50 beygirlik bir güce sahip olan Golf’un maksimum güç değeri 115 beygire kadar değişkenlik gösterdi. Çoğu markadan farklı olarak ilk jenerasyonundan itibaren otomatik şanzıman (3 ileri) seçeneğiyle sunulan Golf’te 4 ve 5 ileri manuel şanzıman seçenekleride sunulmuştu. 1976 yılında dizel motor seçeneğine kavuşan birinci jenerasyon Golf, 1.5 ve 1.6 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunuldu. Golf tutkunları için ayrı bir yerde olan GTI modeli de birinci jenerasyonla birlikte kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. “Nereden Nereye” köşemizde de konuk ettiğimiz Golf’ün tarihsel macerasına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş