Adeta tank haline getirilen Tesla Model 3 araziye çıkarıldı [Video]

24 Haziran 2022 08:29

Tesla’nın en önemli ve uygun fiyatlı aracı konumunda bulunan Tesla Model 3, şaşırtan “tank” projesi ile yine gündemde.

2022 bitmeden Türkiye pazarına girecek dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla, zaman zaman yurt dışı merkezli ilginç projeler ile gündeme geliyor. Elektrikli otomobil modelleri de büyük modifikasyon çalışmalarına dahil edilebiliyor ve bunlardan birisine Almanya merkezli olarak imza atılmıştı. Bu “The Real Life Guys” YouTube kanalında karşımıza çıkan projede Tesla’nın herkese hitap eden aracı Tesla Model 3 dev paletler ile çok daha farklı bir seviyeye taşınmıştı. Elektrikli aracı tam 6 tonluk bir canavara çeviren ekip, projenin dört hafta sürdüğünü açıklamış ancak aracı hareket ederken göstermemişti. İşte bu durum kısa süre önce değişti ve yukarıda izleyebileceğiniz video yayınlandı. Bu videoda modelin arazi performansı net olarak gözler önüne serildi. Yüksek hıza çıkamayan ancak yapısı gereği zorlu arazide hareket etme konusunda hiçbir problemi olmayan araç, Model 3 için yapılmış en uçuk çalışmalar arasında yer alıyor ve bu açıdan Tesla’nın da dikkatinden kaçmadı. Tesla’nın resmi sosyal medya hesaplarından projenin son hali için paylaşımlar yapıldı.

Tesla tarafında işler genel olarak güzel gidiyor. Firma kısa süre önce 2022’nin ilk çeyreğinin finansal sonuçlarını paylaştı. Buna göre şirket üç ayda 18,7 milyar dolar gelir elde etti. Firmanın üç aylık net kârı ise 3,3 milyar dolar seviyesinde yer aldı. Tesla’nın 2021’in ilk çeyreğindeki geliri 10,4 milyar dolar seviyesindeydi ve 2022’nin ilk çeyreğinde tüm çeyreklere oranla gelir rekoru kırıldı. Firma 2021’in dördüncü çeyreğinde yani son üç ayında ise 17,2 milyar dolar gelir açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket daha önde de 2022’in ilk çeyreği için teslimat / üretim odaklı bilgi paylaşımı yapmıştı. Buna göre şirket 2022’nin ilk üç ayında 310 binden fazla otomobil teslimatı gerçekleştirdi. Bunun üretici için tüm zamanlar özelinde bir rekor olduğu aktarılmıştı.

Tesla Model 3 projesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş