AirTag ile aynı altyapıda kredi kartı benzeri takip cihazı

04 Ocak 2022 20:59

CES 2022 kapsamında dikkat çekici duyurular gelmeye devam ediyor. Bunların birisi AirTag ile aynı altyapıda kredi kartı benzeri takip cihazı oldu.

Apple AirTag, yapısı gereği biraz kalın ve bu açıdan cüzdanlara rahat rahat sığmıyor. İşte bu yüzden Chipolo firması neredeyse bir kredi kartı kadar kalınlık takip cihazı hazırladı. Apple’ın “Bul” ağına dahil olan ürün, özellikle sık sık cüzdanını kaybedenler ya da kaybetmekten korkanlar için hazırlanmış. Cüzdana konulduktan unutulacak bir seçenek olan ürün, Apple’ın Bul ağı sayesinde AirTag gibi tüm Apple ürünleri ile takip edilebiliyor. Apple bu konuda şunu aktarıyor:

“AirTag’iniz, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar AirTag’inizin konumunu iCloud’a gönderiyor, siz de Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin nerede olduğunu haritada görebiliyorsunuz. Tüm bu süreç, gizliliğinizi korumak için anonim ve şifrelenmiş olarak gerçekleşiyor. Üstelik AirTag o kadar verimli çalışıyor ki pil ömrü veya veri kullanımı hakkında endişelenmeniz gerekmiyor.”

IPX5 sertifikası ile suya karşı dayanıklı olan ürün, yapısı gereği değiştirilebilir pile sahip değil. Bu biraz garip görünüyor çünkü ürünün pili bittiği zaman yenisini almanız gerekiyor. Ancak firmanın burada bir yardımı bulunuyor. Bir yıla yakın pil ömrüne sahip cihazın pili bittiği zaman yenisi yüzde 50 daha ucuza elde edilebiliyor. Bu durum yurt dışındaki kişiler için çok sorun olacak gibi görünmüyor.

Chipolo imzalı CARD Spot adına sahip takip cihazı, tek şekilde 35 dolarlık bir fiyata sahip ve ilk olarak yurt dışında satışa sunuluyor. Bu modelin ileride Apple tarafından Türkiye’ye de getirilmesini bekliyoruz. Ancak bu kesinlikle kesin değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi Çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili ile tanışın

Paylaş