Apple AirTag, çok sayıda otomobil hırsızlığı için kullanılmaya başlandı

04 Aralık 2021 10:48

Ses getirmeyi başaran takip aksesuarı Apple AirTag için bu sefer çok güzel bir haberle gündemde yer almıyor. Bu sefer hırsızlık merkezde.

Türkiye’de de satılan Apple AirTag için tasarım amacı kişilerin belirli eşyalarını kaybetmeyi önlemek. Ancak kötü niyetli kişiler ürünü başka amaçlar için de kullanıyor. Bunlar arasında otomobil hırsızlığı da yer alıyor.

Kanada polisi tarafından yapılan açıklama göre hırsızlar gözlerine kestirdikleri lüks / özel otomobillere, alışveriş merkezlerinin park alanları gibi yerlerde AirTag gizliyor. Burada amaç otomobillerin gece park ettiği yerleri tespit etmek.

Bünyesine AirTag gizlenen bir otomobilin konumunu bulmak ise gerçekten çok kolay oluyor. Çünkü Apple’ın tüm ürünleri konum belirleme noktasında anonim veri paylaşıyor. Otomobilin yanından tek bir iPhone dahi geçse net konum bulunuyor. Bu durum kayıp cihazların bulunması için güzel çalışıyor ancak hırsızlar süreci suistimal ediyor.

Apple’ın kişilerin çantasına / üstüne gizli AirTag konulmasına karşı bir güvenlik önlemi bulunuyor. Apple size üstünüzde / yanınızda size ait olmayan bir AirTag varsa uyarı yapıyor. Ancak bu uyarı otomobillerde uygulanamıyor çünkü mesafe farkı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple AirTag için Türkiye fiyatları nasıl?

Modelin tanesi 369 TL. Dörtlü paket içinse 1.249 TL verilmesi gerekiyor. Apple AirTag hakkındaki en ince detaylara burada ulaşabilirsiniz. Apple AirTag için Apple’ın resmî açıklaması ise şöyle:

“AirTag ile eşyalarınızı bulmak inanılmaz kolay hale geliyor. Birini anahtarlarınıza takın, diğerini sırt çantanıza atın. Ve Bul uygulamasıyla eşyalarınızın nerede olduğunu görün. Bu kadar basit.

Üstelik Bul uygulaması sayesinde Apple aygıtlarınızı da takip edebiliyor, ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduklarından haberdar olabiliyorsunuz.”

Ürünün resmi tanıtım videosu:

Paylaş