Apple AirTag tespiti için özel Android uygulaması geliyor

03 Haziran 2021 21:21

Ses getirmeyi başaran takip aksesuarı Apple AirTag için Android tarafına özel bir uygulamanın geliştirilmeye başlandığı aktarıldı.

Türkiye’de de satılan Apple AirTag için Apple bir Android uygulaması geliştiriyor ve bu uygulama yıl sonunda kullanıma sunulacak.

Bu uygulamanın amacı kişilerin Android telefonlarıyla ceplerine ya da çantalarına gizlice atılan AirTag’leri tespit etmesi olacak. Bu uygulama genel olarak Find My ağına dahil olan tüm cihazların Android telefonlar ile tespit edilmesine imkan tanıyacak.

Bu durum güvenlik için güzel olacak ancak yüksek ihtimalle kimse bu uygulamayı kullanıp devamlı olarak üzerlerinde bir AirTag olup olmadığını aramayacak.

Bu arada bugün AirTag için bir yazılım güncellemesi gönderildiği de açıklandı. Bu güncelleme iPhone’lar üzerinden otomatik olarak yapılacak. Güncelleme ile istenmeyen gizli takibe karşı olarak kişilere üç gün yerine 8 ila 24 saat arasında sesli bildirim gidecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple AirTag için Türkiye fiyatları nasıldı?

Modelin tanesi 299 TL. Dörtlü paket içinse 999 TL verilmesi gerekiyor. Apple AirTag hakkındaki en ince detaylara burada ulaşabilirsiniz. Apple AirTag için Apple’ın resmi açıklaması şöyle:

“AirTag ile eşyalarınızı bulmak inanılmaz kolay hale geliyor. Birini anahtarlarınıza takın, diğerini sırt çantanıza atın. Ve Bul uygulamasıyla eşyalarınızın nerede olduğunu görün. Bu kadar basit.

Üstelik Bul uygulaması sayesinde Apple aygıtlarınızı da takip edebiliyor, ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduklarından haberdar olabiliyorsunuz.”

Ürünün resmi tanıtım videosu:

Paylaş