Apple ve Amazon gibi devleri birleştiren Project CHIP, Matter oldu

12 Mayıs 2021 09:44

Günümüzde binlerce farklı akıllı cihaz bulunuyor ve firmalar kendi standartlarını uyguluyor. İşte bu durum Project CHIP ile değişecek. Ancak artık isim Matter olacak.

Project CHIP, bilmeyenler için çok uzun zaman önce karşımıza çıkarılan bir akıllı ev ürünleri ortaklığı.

Bu ortaklığın arkasında Apple, Amazon, Google, IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, Somfy ve Wulian gibi isimler yer alıyor.

Süreçte bildiğimiz kadarıyla toplam 170’ten fazla şirket yer alıyor. Açılımı “Project Connected Home Over IP” olan Project CHIP ile firmalar “akıllı ev donanımları / cihazları” için tek bir açık standart oluşturmak hedefliyor.

İşte bu ortaklık artık Matter ismiyle anılacak. Logosunu yukarıda gördüğünüz yeni oluşum Matter, ilk isimden daha güzel ve akılda kalıcı olacak gibi görünüyor.

Bu logonun ortaklıktan çıkacak ürünler üzerinde aktif olarak kullanılacağı da aktarılıyor. Bu arada şöyle güzel bir bilgi de veriliyor.

Bazı firmaların eski ürünleri de güncelleyerek Matter dünyasına uyumlu hale getireceği aktarılıyor. Yani sadece yeni değil eski ürünler de ortaklığın bir parçası yapılacak. Bu da kullanıcıları fazlasıyla memnun edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, Amazon ve Google gibi devlerin Project CHIP yani Matter özelindeki ortaklığı sevindiriyor

Ortaklık hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda da gündemde gelmişti. Bir açıklama yapılmış ve Project CHIP’in temel alınacağı ilk ürünlerin yıl sonunda geleceği aktarılmıştı. Program kapsamında sertifikalar hali hazırda verilmeye başlanmış durumda.

Zigbee Alliance‘ın önderliğinde yürüyen altyapı sayesinde cihazların birbirleri olan entegrasyonu hiç olmadığı kadar kolay hale gelecek.

Bu durum tüketiciler yanında üreticilerin hayatını da kolaylaştıracak. Böylelikle ürünler farklı farklı standartlar yerine tek bir platform / standart için hızlı ve rahat şekilde özelleştirilebilecek.

Ortak standart çerçevesinde özellikle uyumluluk, güvenlik ve üretim sürecini kolaylaştırma konularına odaklanılacak.

İlginizi Çekebilir

Disney’den en gerçekçi ışın kılıcı

Paylaş