Apple yöneticisinden Samsung’a: “iPhone’u kopyaladılar”

29 Haziran 2022 16:32

Teknoloji devi Apple için önemli isimlerden Greg Joswiak, bu aralar bir iPhone odaklı Samsung açıklaması ile gündemde.

Hemen herkesin net olarak kabul ettiği üzere Apple, “Steve Jobs” ve yaratıcı çalışma arkadaşları ile beraber 15 yıl önce bugün satışa sundukları iPhone ile telefon pazarını tamamen, hem de tamamen değiştirdi. iPhone, tüm teknoloji dünyası için yeni bir temel taşı oldu. Halen en çok taklit edilen telefonlardan olan iPhone’lar, elbette Samsung’u da etkiledi. Hatta bu konuda bir açıklama yapan Apple’ın pazarlamadan sorumlu ismi Greg Joswiak, Samsung’un kendi telefonlarını adeta ekranı büyültülmüş bir iPhone olarak satışa sunduğunu belirtti. Samsung’un açık olarak iPhone’u kopyaladığını belirten Joswiak, bundan çok rahatsız olduklarını aktardı. Önemli isim “Sinir bozucuydular çünkü teknolojimizi çaldılar. Yarattığımız yenilikleri aldılar, onun kötü bir kopyasını yarattılar ve daha büyük bir ekranla satışa sundular. Bundan hiçbirimiz memnun değildik.” dedi. Peki bu durum doğru muydu?

Bunun cevabı birçok kişiye göre özellikle iOS işletim sistemi özelinde evet. Ancak süreçte sadece Samsung yer almıyor. Birçok diğer firma iPhone’u ve iOS işletim sisteminin getirdiği kullanıcı deneyimi örnek aldı ya da başka bir deyişle kopyaladı. Bunda aslında büyük bir yanlış yoktu çünkü iPhone çağının ötesinde bir telefon modeliydi ve herkese olması gerekeni göstermişti. Biliyorsunuz ilk iPhone çıktığında Android telefonlar emekleme aşamasındaydı ve şimdi olduğundan çok daha farklıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firmadan yeni telefonlar da geliyor. Eylül ayında yapılacak Apple etkinliğinde karşımıza 6,1 inç OLED ekranlı 14, 6,7 inç OLED ekranlı 14 Max, 6,1 inç 120 Hz OLED ekranlı 14 Pro ve 6,7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip 14 Pro Max modelleri çıkacak.

Elbette Samsung da boş durmuyor. Şirket yakında Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 katlanabilir telefonları karşımıza çıkaracak. Apple henüz katlanabilir telefon pazarına adım atmadı. Peki ilk katlanabilir iPhone modeli pazara çıktığı zaman, Greg Joswiak’ın yaptığı açıklamanın bir benzeri Apple için de söylenecek mi? Apple, ilk katlanabilir telefonunda Galaxy Z serisini kopyalayacak mı?

Bunların cevabını ilerleyen yıllarda hep birlikte alacağız. Apple en az 2-3 sene daha katlanabilir bir iPhone pazar sunmayacak gibi görünüyor.

iPhone 14 serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş