Associated Press de NFT furyasına adım attığını duyurdu

11 Ocak 2022 16:13

NFT konusunda farklı adımlar atılmaya devam ediliyor. Konuda bu sefer ses getiren Associated Press oldu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli haber ajansı Associated Press ya da kısa adıyla AP, ABD başta olmak üzere gazetelere, TV ve radyo istasyonları gibi kuruluşlara kendi personeli tarafından geçilen haberleri servisi yapan bir şirket olarak tüm dünyada tanınıyor. İşte bu büyük haber ajansı artık NFT tarafında da yer alıyor. Xooa ile ortaklık kuran ajans, 19 gün sonra burada açılarak market üzerinden kendi gazetecilerinin çektiği meşhur fotoğrafları ve fazlasını satışa sunacak. Söylendiği kadarıyla süreçte bazı sanal token’lar da olacak.

Bilmeyenler için NFT ya da açılımıyla “non-fungible tokens / eşsiz token”, Binance Academy tarafından tam olarak şu şekilde tanımlanıyor: “Eşsiz token (NFT) blockchain üzerinde benzersiz bir varlığı temsil eden kriptografik bir token türüdür.

NFT’ler dijital varlıklar ya da gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılmış versiyonları olabilir. NFT’ler birbirlerinin yerine geçemediği için dijital dünya dahilinde orijinallik ve mülkiyet ispatı olarak kullanılabilir.” NFT ile kişiler şarkıların, fotoğrafların, tasarım çalışmalarının ve hatta GIF gibi animasyonların dahi dijital sahipliğini alabiliyor ya da satabiliyor.

Bu sistemde sanatçılar eserlerinin bir sonraki satışları üzerinden de gelir elde edebiliyor ve bu gerçekten çok güzel görünüyor. Yani eser sahibi eserinin satıyor ancak sahipliğini koruyor.

İlginizi Çekebilir

Epic Games tarafından gösterilen göz alıcı sistem

Paylaş