Boeing’in yeni nesil insansız savaş uçağı için tarihi gelişme [Video]

05 Mayıs 2020 13:00

Dünyanın en büyük havacılık şirketi Boeing, gelecek için korkutan insansız savaş uçağı özelinde önemli ilerleme gerçekleştirdi.

Boeing tarafından geliştirilen ve Loyal Wingman UAV adı verilen insansız savaş uçağı, hatırlarsınız uzun süre önce Avustralya Uluslararası Hava Gösterisi kapsamında bir konsept olarak görücüye çıkartılmıştı. İnsansız olduğu için bir “drone” olarak da geçen bu hava aracı, daha önce söylediğimiz üzere hava savunma ve saldırı sistemlerinin geleceğini oluşturuyor. Daha önce 2020 yılında ilk uçuş testlerinin başlayacağı belirtilen Boeing insansız savaş uçağı, bu hedef doğrultusunda önemli bir haberle gündemde. Çünkü kısa süre önce The Royal Australian Air Force (RAAF) planlanan üç Loyal Wingman prototipinin ilkini Boeing’den almış durumda. Bu prototipin Boeing öncülüğünde Avustralya merkezli olarak üretildiği aktarılıyor ve öncelikle yer testlerinin yapılacağı, daha sonra ise yıl sonuna doğru ilk uçuşa çıkılacağı belirtiliyor. Bu hava aracı bildiğimiz kadarıyla 11.7 metre uzunluğa sahip. Firmanın “gerçek savaş uçaklarıyla benzer performans sunacak” şeklinde tanıttığı Loyal Wingman, 3.704 km gibi bir menzil içerisinde savaşması için tasarlanmış. Gelişmiş elektronik savaş sistemlerine sahip olan ve aynı zamanda modüler olan Loyal Wingman, uzaktan operasyonları ve hava sahalarını çok kolay hale getirecek gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Boeing imzalı insansız savaş uçağı yapay zeka üstüne kuruluyor

Yani bu insansız savaş uçağının bir insana yani gerçek pilota ihtiyaç duymuyor. Yine de uzaktan kontrol edilebileceği aktarılan araç, yine de bütün işi kendisi üstlenecek deniyor. Hava aracı için hazırlanan videoyu sayfanın üstünden izleyebilirsiniz.

Paylaş