Drone ile kargo teslimatı konusunda çok büyük bir adım atılıyor

22 Haziran 2022 11:45

Drone ile kargo teslimatı konusunda birçok firma çalışıyor. Wingcopter ise bu konuda Afrika merkezli dev bir adım atıyor.

Almanya merkezli Wingcopter firması, şimdiye kadar aldığı 60 milyon dolarlık yatırım ve Continental Drones ile kurduğu ortaklık kapsamında Afrika’da tam 12 bin drone’dan oluşan bir ağ kurmak adına çalışmalara başlıyor. Drone ile kargo teslimatı konusunda en büyük adımlardan olacak bu plan kapsamında firma tanıtım videosunu yukarıda izleyebileceğiniz “Wingcopter 198” isimli drone modellerini kullanacak. 198 cm kanat açıklığı bulunan bu drone, 6 kg taşıma kapasitesine, 144 km/s maksimum hıza ve 110 km maksimum menzile sahip. Tek seferde birden fazla paket taşıyabilen ve belirlenen noktalara bırakabilen drone model, hareketli motorları sayesinde dikey iniş kalkış ile yüksek hızlı uçuşu bir araya getiriyor.

Otonom olarak hareket edebilmesi için hazırlanan ancak bir operatör tarafından da yönetilebilen drone, bu yapısı sayesinde büyük kolaylık getiriyor. Açıklamaya göre otonom destek sayesinde bir operatör aynı anda 10 farklı kargo drone’unu kontrol edebiliyor. Bu drone’un Afrika merkezli kullanım amacı, ürün taşımaktan daha fazlası. Afrika’daki altyapı sorunları nedeniyle “Wingcopter 198” ile özellikle sağlık alanına odaklanacak. 12 bin drone ile ilaçlar ya da test örnekleri birçok Afrika ülkesine çok hızlı şekilde taşınabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Drone kargo taşıma konusunda başka isimler de çalışıyor. Bu konuda en son ses getiren alışveriş devi Amazon olmuştu. Firma eğer FAA’den (Federal Havacılık İdaresi) onay alınırsa, California Lockeford merkezli olarak drone ile kargo teslimatı yapmaya başlamayı da hedefliyor. Yıl sonunda kişilerin bazı paketlerini arka bahçelerine drone ile bırakmak isteyen ve bunu standart hale getirmek adına ciddi çalışmalar yapan firma, birçok benzer rakip gibi tüm paketleri drone ile taşımayacak.

Eğer izin çıkarsa süreç başta sadece ufak paketler için olacak ve drone ile teslimat için uygun şartlar aranacak. Havadan paket teslimi iniş kolay olduğundan daha çok bahçeli evlerde kullanılacak.

Drone ile kargo teslimatı planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş