Elektrikli BMW i4 M’in tanıtımı için geri sayım başladı

27 Eylül 2020 15:00

BMW’nin motor sporları bölümünden sorumla olan birimi BMW M, M markası altındaki ilk elektrikli otomobilin tanıtım zamanını paylaştı. BMW i4 M modelin otomobil tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

BMW M departmanının CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre BMW i4 M, 2021 yılında otomobil gün ışığına çıkacak. Şirketin performans segmenti kapsamına gireceği belirtilen otomobilin i4’ü temel alacağı ifade ediliyor. Piyasadaki ilk elektrikli M modeli olacağı dile getirilen otomobilin gelecek yıl ortaya çıkacağı konuşuluyor. Bu model haricinde hibrit ve yüksek performanslı otomobiller üzerinde çalıştıklarını söyleyen Markus Flasch, otomobillerin modellerini ise henüz paylaşmadı.

Mevcut i4 modelinden daha sportif olacağı aktarılan otomobil, BMW M3 ve M4 modelleri gibi yüksek performanslı olması beklenmiyor. Flasch, mevcut pil teknolojilerinin hala yüksek performanslı otomobilere güç sağlayamadığını ve bunun için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.  Flasch, tam gelişmiş elektrikli M modeli için çalışmaların sürdüğünü ifade ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW i4 M performans değeri açıklandı mı?

Standart versiyondan daha iyi özellikler olmasını beklediğimiz BMW i4 M’nin performans değeri de henüz açıklanmadı.
Standart versiyonu 4 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşabilen otomobilde 390 kW’lık bir motor bulunuyor. Saatte maksimum 200 kilometre hız sunan otomobil yaklaşık 600 kilometre menzil vadediyor. Standart i4’ün 2022 yılında satışa sunulması bekleniyor. M modelinin 2022 yılından sonra satışa sunulacağı ifade ediliyor.

İlginizi çekebilir

Skoda Laura; markanın yeni dijital asistanıyla tanışın

Paylaş