Elon Musk, Twitter’da 100 milyonu geride bıraktı

28 Haziran 2022 15:11

Dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Elon Musk, Twitter platformunda artık 100 milyondan daha fazla takipçiye sahip.

Twitter’da 100 milyon takipçiyi geride bırakan altıncı kişi olduğu aktarılan Elon Musk, platformun en çok etkiye sahip küresel isimleri arasında yer alıyor. Bu konuda 132 milyondan fazla takipçi ile eski ABD başkanı Barack Obama liderliği elinde tutuyor. İkinci sırada 114 milyon takipçi ile şarkıcı Justin Bieber, üçüncü sırada 108 milyon takipçi ile şarkıcı Katy Perry, dördüncü sırada 106 milyon takipçi ile şarkıcı Rihanna, beşinci sırada ise 101 milyon takipçi ile futbolcu Cristiano Ronaldo yer alıyor. Sadece iki günde 150 binden fazla takipçi kazanan Elon Musk, yaptığı hemen her açıklama ile olay oluyor ve bunun yakında da değişmesi beklenmiyor. Attığı bazı tweet’ler üzerinden başı belaya da giren Musk son dönemde biliyorsunuz esas olarak Twitter takipçi sayısı değil, Twitter’ı satın alma adımıyla gündeme geliyor.

Bu konuyu kaçıranlar için bir özet geçelim. Elon Musk, Twitter platformunu geçtiğimiz aylarda 44 milyar dolara satın aldığını duyurdu ve bunun parasını ayarladı ancak satım alım halen resmileşmedi. Normalde bu durumun yılın sonuna doğru olması bekleniyordu.

Ancak geçtiğimiz ay sürpriz bir duyuru yapan Musk, Twitter anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını ve spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını temsil edip etmediği konusunda doğrulama beklediğini açıkladı. Bu doğrulama halen gelmedi. Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından geçtiğimiz haftalarda bazı açıklamalar yapıldı ancak bunlar da Elon Musk’ı tam olarak memnun etmedi.

Çünkü yapılan hesaplara göre Twitter’ın yüzde 20’den fazlası sahte / spam / bot hesaplardan oluşuyor ve buna elinde kanıt bulunmuyor olmasına rağmen Musk da inanıyor. “Parag Agrawal yaptığı açıklamalar ile yüzde 5’lik rakamı doğrulamaydı” diyen Musk, Twitter’dan “anlaşmanın kanıt gelmeden bu şekilde ilerlemeyeceğini” belirtmiş ve görüşünü bir kez daha net şekilde aktarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz ay Elon Musk’ın avukatı SEC temelli bir açıklama yaparak “Bu (Bot durumu), Twitter’ın birleşme sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir ihlalidir ve Elon Musk, işlemi tamamlamama hakkı ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutar” demişti.

Burada net olarak tehditvari bir açıklama yapıldı ve bunun üstüne Twitter’dan bir adım geldi. Şirket Elon Musk’a “firehose” olarak geçen API’a erişim imkânı verecek. Aktarıldığı kadarıyla burada atılmış her tweet’e erişim sağlanabiliyor ve diğer bazı gerçek zamanlı Twitter verisi anlık olarak görüntülenebiliyor. Bu konuda başka bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş