Elon Musk yeni Neuralink cihazını ve “geleceği” gösterdi

29 Ağustos 2020 11:55

Tesla ve SpaceX’in başındaki isim Elon Musk, kısa süre önce sahibi olduğu Neuralink şirketi üzerinden önemli bir tanıtım gerçekleştirdi.

Elon Musk tarafından uzun süre önce kurulan ve sessiz sedasız büyük çalışmalar yapan şirket Neuralink, biliyorsunuz spesifik olarak insan beynini bilgisayarlara bağlayacak bir altyapı kurmak için çalışmalar yapıyor. İnsanların yapay sinir ağları ile bilgisayar, robot ya da diğer elektronik ürünleri kontrol edebileceği düzeye getirilmesi için çalışan Neuralink, Musk tarafından kısa süre önce yapılan sunumda alanda geldikleri son seviye ile karşımıza çıktı. Firmanın geliştirdiği yeni beyin – makine bağlantı ürünü artık direkt olarak “Link” olarak geçiyor ve ilk sürüme oranla çok daha ufak olduğundan ve artık kulak arkasına takılmadığından dışarıdan görülemiyor. Kendisini yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz Link, özel geliştirilen çok hassas bir robot ile aşağıdaki çizimde de gösterildiği üzere insan kafatasına entegre ediliyor. Şimdilik beynin derinliklerine inilmiyor, yüzeyden algılama yapılıyor. Buradan beyin sinyallerini toplayan ve bunu dışarıya, diğer elektronik sistemlere / cihazlara aktarabilen Link, Elon Musk tarafından bir FitBit ürününe benzetiliyor.

Halen prototip aşamasında olan ve bir günlük pil ömrü sunuyor (Manyetik şarj cihazı ile şarj edilecek) denilen Link, birçok fayda ile yolda bulunuyor. Musk bu implant ile elektronik cihazların (Örneğin akıllı telefon) sadece düşünerek yönetilebileceğini aktarıyor. Ancak alanda bizce çok daha önemli başka bir fayda da yer alıyor. O da sağlık oluyor. Link üzerinden Neuralink‘in ileride felç, körlük, hafıza kaybı, bağımlılık, işitme kaybı gibi şeylerin yanı sıra anksiyete ve depresyon gibi sorunların çözümünde de kullanılabileceği aktarılıyor. Bu da gerçekten çok ama çok önemli görünüyor. Cihazın ayrıca insan vücudunu sürekli olarak takip edebileceği ve kalp krizi gibi durumları anlık olarak bildirebileceği de çok dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk, Neuralink ile gerçek biyonik insan dönemini başlatmak istiyor

Yakında insan üstü klinik denemeleri başlayacak denilen, şimdilik hayvanlar üzerinde test edilen altyapı, gerçekten çok ilgi çekici görünüyor. Musk bu sistem ile yapay zeka ile insan beynini birleştirmeyi de istiyor ve uzak gelecek inanılmaz olacak gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Gelecekten gelmiş gibi duran elektrikli otomobil modeli

Paylaş