Facebook’tan sonuçları şaşırtan üç boyutlu fotoğraf hamlesi

28 Şubat 2020 21:04

Sosyal medya devi Facebook, kısa süre önce yapay zeka kullanarak yeni bir dönemin kapıları araladı. Bunun kapının arkasında üç boyutlu fotoğraflar yer alıyor.

Facebook, kişilerin uzun süredir portre moduna sahip, çift kameralı akıllı telefonlar ile üç boyutlu fotoğraf oluşturmasına ve paylaşmasına imkan tanıyordu. İşte bu altyapı yapay zekanın etkisiyle her fotoğraf üstünde çalışır hale geldi. Söylendiği kadarıyla süreçte oldukça kompleks bir yapay zeka kullanan firma, bu altyapı ile standart fotoğrafları tarıyor ve onlara üç boyutlu görüntü sağlayan derinliği ekleyebiliyor. Gösterilen örneklerden gerçekten çok iyi çalıştığı görülen teknoloji, normalde özel donanımla sağlanan derinlik bilgisi olmadan bunu yapabiliyor olmasıyla oldukça şaşırtıyor. Google’ın da benzer bir süreç geliştirdiği aktarılırken, özel eğitilen altyapıda fotoğrafın kesinlikle yeni çekilmiş olması ya da aşırı kaliteli olması gibi gereklilik de bulunmuyor. Bu altyapıyı fotoğraf yanında video tarafına da uygulama istediğini aktaran Facebook, yeni özelliğin iPhone 7 üstü üstü cihazlar ile orta ile orta üstü bazı Android telefonlarda çalıştığını aktarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook kısa süre önce de  F8 Geliştiriciler Konferansı’nın belirli bölümlerini iptal etti

Ölümlerin ve toplam vaka sayısının sürekli olarak arttığı Covid-19 koronavirüsü nedeniyle şirket F8 Geliştiriciler Konferansı’nın global geliştiricilerin bir araya geleceği en önemli bölümlerini iptal etti. Bunun yerine firma yerel olarak bazı etkinliklerin yapılacağını ve internet üstünden yayınlar üzerinde yeniliklerin tanıtılacağı aktarılıyor. Bu da güvenlik için oldukça mantıklı görünüyor ve doğru bir karar olarak aktarılıyor. Facebook hatırlarsınız geçtiğimiz günde de koronavirüsü ile ilgili önemli bir adım atmış, virüs ile alakalı reklamları yasakladıklarını duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin akıllı telefonu Vivo Apex 2020

Paylaş