Fiat Pulse Abarth; ekonomik SUV’da performans esintileri

15 Mart 2022 15:04

Brezil operasyonu tarafından hayata geçirilen Fiat Pulse Abarth, standart versiyona göre önemli değişimler barındırıyor.

Fiat’ın Brezilya operasyonu tarafından hayata geçirdiği ve isim belirleme sürecinde halk oylamasına sunarak dikkatleri üzerine çektiği kompakt SUV modeli Pulse için sürpriz bir hamle geldi. Ekonomi odaklı beklentiler üzerine şekillenen bölgede uzun süre sonra ilk kez Abarth rozetini kullanan İtalyan üretici, bu proje üzerinden performans markasını da bölgede tekrar aktif hale getirmeye hazırlanıyor. 2022 model yılı üzerinden bu yılın ikinci yarısında satışa sunulması planlanan Fiat Pulse Abarth, tasarımsal bazla standart versiyona göre çok daha dikkat çekici bir model olacağının mesajını veriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiat Pulse Abarth için paylaşılan ilk detaylar

Üretiminin yanında geliştirme süreci de Brezilya’daki operasyon tarafından hayata geçirilen Pulse Abarth için şu aşamada teknik tarafta net bir bilgi paylaşılmış değil. Bu da motor tarafında standart versiyona göre herhangi bir değişimin olup olmayacağı konusunda biraz daha beklememizi gerektiriyor. Pulse’nin halihazırda satışta olan standart versiyonlarında iki farklı motor seçeneği tercih edilebiliyor. 1.0 litrelik üç silindirli turbo 120 beygir güç ve 196 Nm tork değerleriyle bu noktada zirvede konumlanıyor. 1,3 litrelik atmosferik motor ise yaklaşık 110 beygir güç ve 139 Nm tork değerlerini sunabilecek nitelikte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pulse Abarth tarafında ise şu anda sadece tasarım değişimleri üzerine öne çıkanlardan bahsedebiliyoruz. Kolaylıkla ayır edilebilen değişimler arasında; dikey formda tasarlanan hava girişleri, kırmızı renk gövde detayları, spoiler, sis farları, tamponlar, egzoz sistemi ve jant seti gibi tüm temel gövde parçalarında sportif değişimler yer alıyor. Modelde Fiat yerine Abarth logosunun konumlandırılmış olması da, teknik taraftaki değişimler konusunda beklentileri artırıyor.
Paylaş