Google, CES 2022’de Android için önemli duyurular yaptı

05 Ocak 2022 21:48

İnternet devi Google, CES 2022 fuarını es geçmeyen isimler arasında yer aldı. Firma fuarda Android için önemli duyurular yaptı.

Google tarafından CES 2022 kapsamında yapılan Android temelli duyuruların birçoğu Apple tarafıyla karşılaştırıldı. Çünkü firmanın yeni duyuruları spesifik olarak “ekosistem” merkezli oldu. Peki yenilikler arasında en çok öne çıkanlar neler oldu? İlk olarak Windows PC’ler için yakında gelecek Nearby Share ve Fast Pair desteği dikkat çekti. Bu desteklerden Nearby Share sayesinde Android telefonlar ile Windows PC’ler arasında veri aktarımı çok kolay hale gelecek.

Apple’ın AirDrop sistemi gibi çalışacak süreç, kablosuz olarak çalışacak ve yıl sonunda ilk olarak Acer ve HP imzalı PC’lerde karşımıza çıkacak. Bu destek yüksek ihtimalle geriye dönük olarak çalışmayacak. Fast Pair sistemiyle ise kullanıcılar Android cihazlarını Windows PC’lere bağlayacak ve Bluetooth cihazlarını cihazlar arasında kolayca aktarabilecek.

Yeni dönemde ile kişilerin Bluetooth kulaklıklarını Google TV, Android TV ve Chromebook gibi cihazlara hızlıca bağlamasına ve kulaklıkların kaynaklar arasında otomatik olarak geçiş yapmasına imkân tanıyacak Google, 2022 sonunda kişilerin telefonlarının kilidini Wear OS saatler üzerinden açabilmesi gibi faydalı bir özelliği kullanıma sunacak. Bu bahsettiğimiz iki özellik de Apple tarafından sunuluyor.

Google’ın yeni özellikler özelinde hazırladığı tanıtım videosunu hemen aşağıda izleyebilirsiniz. Yeni özellikleri kullanıma sunma konusunda hiç acele etmeyen Google, bir yandan 2022 sonunda lanse edilecek Android 13 sürümü üzerinden de çalışıyor.

İlginizi Çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş