Google Stadia da iOS tarafına web üstünden geliyor; işte detaylar

19 Kasım 2020 20:22

İlk defa Game Developers Conference (GDC) kapsamında tanıtılan Google Stadia için iOS tarafıyla alakalı güzel bir haber gelmiş durumda.

Google Stadia, halen bilmeyenler için bulut temelli bir oyun servisi . Bu platform gücünü buluttan yani uzakta çalışan bir dev sunucudan alıyor. Yani oyunlar sizin sisteminizde değil çok güçlü bu sunucularda çalışıyor. Size sadece internet üstünde görüntü aktarılıyor. İşte oyun dünyasının geleceğini oluşturan bu servis, Apple’ın App Store kısıtlamaları nedeniyle iPhone ve iPad’ler için bir uygulama olarak çıkmıyor, daha doğrusu çıkamıyor. Ancak aktarıldığı kadarıyla aşağıda detaylandırdığımız Nvidia GeForce Now gibi Stadia da iOS cihazlara Safari üzerinde yolda bulunuyor. Bu da elbette güzel görünüyor. Firmanın Safari temelli deneyimi önümüzdeki haftalarda aktif olarak test etmeye başlayacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Google Stadia alanın geleceği için çok büyük bir konumda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Stadia hakkında teknik olarak kısa bir özet yaparsak

İnternet bağlantınıza bağlı olarak dizüstü, masaüstü, tablet ya da telefonunuzdan 4K ya da Full HD çözünürlükte oyun keyfi elde etmenize imkan tanıyan servis, herhangi bir yükleme / indirme ihtiyacı duymuyor. Yukarıda da dediğimiz gibi Pro pakette 4K çözünürlükte saniyede 60 kare HDR desteği veren servisin, ilerleyen dönemde 8K saniyede 120 kare oyun desteği kazanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Sunucuları için AMD ile ortaklık kuran firma, en yüksek oyun performansını vadediyor. Bu sistemde 1080P oyun için en az 20 Mbps, 4K oyun içinse en az 35 Mbps internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

İlgili Video

Paylaş