Huawei P50 serisi geliyor; işte ortaya çıkan ilk bilgiler

23 Kasım 2020 15:32

Huawei Mate 40 ailesi aradan çıkınca sıra bir sonraki amiral gemilerine yani Huawei P50 serisine geldi. Modellerden bilgiler gelmeye başladı.

Huawei P40 serisinin yerini alacak Huawei P50 serisi, aktarıldığı kadarıyla ambargo şartlarına rağmen kesin olarak yolda bulunuyor. Resmi olarak 2021’in ilk yarısında raflardaki yerini alacak denilen telefonlar, kaynaklara göre güçlerini Mate 40 serisi gibi 5 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 9000 işlemciden alıyor. Bu açıdan performansları yüksek olacak telefonlar, yüksek ihtimalle üç farklı versiyondan oluşuyor. Ekranlarında Samsung ya da LG’den gelecek OLED paneller kullanılacak Huawei P50 serisi, kesin olarak 5G desteğine sahip olacak ve Android lisansı halen alınamadığı için HMS ile AppGallery temelinde yolda bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei P50 serisi yanında Huawei Mate X2 de geliyor

Huawei Mate X2 modelinin Samsung Galaxy Z Fold 2 benzeri bir gövde yapısını benimseyeceği aktarılıyor. Bünyesindeki yüksek ihtimalle 120 Hz esnek ekranı Samsung ya da BOE‘den gelecek telefon, geçtiğimiz günlerde resmi TENAA kayıtlarına da giriş yaptı. Huawei, ambargo koşullarına rağmen katlanabilir tarafta pazarı Samsung’a bırakmak istemiyor.

66W hızlı şarj ile yolda olduğu bilinen Mate X2, yüksek ihtimalle gücünü Kirin 9000 işlemciden alıyor. Ancak burada Snapdragon işlemci ihtimali de bulunuyor. Biliyorsunuz artık Qualcomm Huawei’ye 5G’li olmayan işlemcilerinden verebiliyor.

Not: Görsel temsilidir.

İlgili Video

WhatsApp için yakında kullanıma çıkacak yeni özellikler

Paylaş