Instagram, yakında kişisel paylaşım ızgarasında özelleştirme sunacak

11 Ocak 2022 16:27

Dünyanın en popüler ağlarından olan Instagram için 2022’nin ikinci yeni özelliği gündeme geldi. Buna sevinen çok olacak.

Instagram içerisinde paylaşılan fotoğraflar ve videolar, kişisel profillere sırasıyla düşüyor ve bunların yeri sonradan değiştirilemiyor. İşte bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Firma şu an aktif olarak profil sayfasında görülen kişisel paylaşım ızgarasında değişiklik imkânı getirmenin planlarını yapıyor. Bu sayede kişisel paylaşım ızgaranızdaki fotoğraf ve videoların yerini değiştirebilecek, istediğiniz gibi konumlandırabileceksiniz.

Alessandro Paluzzi tarafından bulunan bu özelliğin yakında hem iOS hem de Android için aktif edilmesi bekleniyor. Ancak firmadan henüz süreçle alakalı net bir açıklama gelmiyor. Genelde Paluzzi gibi geliştiriciler tarafından bulunan özelliklerin herkese gelmesi ciddi zaman alıyor.

Instagram tarafının 2022’deki resmi olarak duyurusu yapılan ilk özelliği ise ana ekran özelleştirmesi olmuştu. Hatırlamak adına yeni dönemde ana ekran üç kategoriye bölünebilecek. Burada Home, Favorites ve Following seçenekleri sunulacak. Home yani ana seçeneğinde Instagram’ın size özel seçtiği içerikler olacak. Favorites yani favoriler kısmında favori olarak belirlediğiniz kişilerin içerikleri gösterilecek.

Following yani takip edilen kısmında ise sizin takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı içerikler olacak. Instagram takip edilen kısmındaki içerikleri kronolojik olarak sıralayacak. 2022’de spesifik olarak video konusuna odaklanacak platform, gelişmeye devam ediyor ancak artık fotoğraf geri plana itiliyor.

İlginizi Çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili ile tanışın

Paylaş