iPadOS 16 işletim sistemi ile pencere boyutlandırma gelebilir

26 Mayıs 2022 19:53

Teknoloji devi Apple, önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC 2022 etkinliğinde karşımıza iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemleriyle çıkacak.

Apple’ın yazılım / işletim sistemi odaklı WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference) etkinliği 6-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Apple’ın WWDC 2022’de göstereceği en önemli işletim sistemi esas olarak iOS 16 olacak. Ancak milyonlarca iPad kullanıcısı iPadOS 16 işletim sistemi ile gelecek yenilikleri de dört gözle takip edecek. Ortaya çıkan son bilgilere göre yeni sürüm ile pencere boyutlandırma gelebilir. Şu an olmayan bu özellik sayede kişiler açtıkları uygulamaları boyutunu istedikleri seviyeye getirebilir. Burada şimdilik bazı detaylar eksik ancak uygulama pencerelerinin “özgür” olarak istenildiği gibi hareket ettirilmesi iPadOS 16 ile gerçekten gelecek gibi görünüyor.

Peki iOS 16 için neler biliyoruz? Apple’a yönelik sağlam kaynaklardan analist ve gazeteci Mark Gurman, sürüm hakkında geçtiğimiz hafta bazı ufak detaylar paylaştı. Gurman ilk olarak yeni sürüm ile büyük değişiklikler gelmeyeceğini bir kez daha hatırlattı. Bu açıdan beklentinin çok fazla yükseltilmemesi gereken işletim sistemi, henüz ne oldukları kesin değil ancak yeni etkileşim sistemleri taşıyabilir. Yani yeni sürüm kullanıma direkt etki edecek yeni kaydırma hareketleri ya da benzeri kullanım yenilikleri getirebilir. Gurman’a göre yeni sistem ile beraber yeni Apple uygulamaları gelebilir ya da mevcut Apple uygulamaları ciddi güncelleme alabilir. Buna ek olarak iOS 16 ile beraber dinamik araç takımları da hayatımıza girebilir.

Yeni sağlık takip özellikleri getireceği belirtilen sürüm, 9to5Mac’e göre iOS 15 ile gelen “Odak” özelliğini daha da iyi hale getirecek. Söylendiği kadarıyla iOS 16 ile “Odak” altyapısında daha fazla kişiselleştirme / özelleştirme sunulacağı belirtiliyor. iOS 16, söylendiği kadarıyla kaza algılama (Otomobil kazalarında otomatik haber verme odaklı) özelliğine sahip olacak ve Apple’ın ilk AR/VR başlığı için temel desteği getirecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sağlık uygulaması özelinde kadınlar için yeni sağlık özellikleri getirecek bilgisi verilen sürüm, uyku takibini de geliştirecek ve aynı zamanda ilaç takip özelliğini sunacak. Aktarıldığı kadarıyla bu özellik ile alınması gereken haplar / ilaçlar kamera ya da manuel olarak taranacak ve sisteme işlenecek. Sistem daha sonra girdiğiniz ilaç alma zamanlarınızı size bildirebilecek.

iPadOS 16 yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş