iPhone üreticisi Foxconn elektrikli otomobil pazarının Android’i olmak istiyor

16 Ekim 2020 18:00

iPhone modelleri başta olmak üzere birçok elektronik ürünün üretimini üstlenen Tayvan merkezli Foxconn, büyük bir elektrikli otomobil hazırlığı içerisinde.

Üretim konusunda dünyanın en büyük firmalarından olan Foxconn, başlıkta da belirttiğimiz gibi elektrikli otomobil pazarının Android’i olmak istiyor. Biliyorsunuz Google’ın imzasını taşıyan Android’i isteyen her firma telefon ya da diğer cihazlarında kullanabiliyor. Genelde iPhone konusunda gündeme gelen Foxconn da bu süreci elektrikli otomobil pazarına taşımaya kararlı. Firma bunun için “MIH Open Platform” isimli bir platform hazırlamış durumda. Şirketin açıklamasına göre isteyen herkes bu platformu kullanarak Foxconn’un üreteceği elektrikli otomobiller hazırlayabilecek. Firma burada tüm müşterilerine geniş özelleştirme seçenekleri sunacaklarını aktarıyor. Şirket ayrıca süreçte kendi arge çalışmalarını da yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Foxconn 2024 yılı itibariyle elektrikli otomobiller için katı hal pillerini kullanıma sunacaklarını açıklıyor. Bu da gerçekten büyük bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Lityum-iyon pillerden daha güvenli olduğu belirtilen kat hal piller, halen geniş çaplı olarak üretilemiyor. Benzerlerinden daha yüksek enerji depolayabilen, daha uzun süre görev yapabilen ve zorlu şartlara daha dayanıklı olan katı hal piller, büyük önem arz ediyor. Bu konuda başka firmalar da çalışma gösteriyor.

iPhone 12 ailesi de Foxconn imzasını taşıyor

Apple yıl sonuna kadar 80 milyon civarında bir iPhone 12 sevkiyatı hesaplıyor. Bunun için de Foxconn’un çok ciddi bir mesai ile çalıştığı aktarılıyor. Pandemi durumuna rağmen firma tesislerini sonuna kadar zorluyor.

Not: Görsel temsilidir.

İlgili Video

Paylaş