Meta, donanım konusunda ciddi bir yeniden yapılanmaya gidiyor

10 Haziran 2022 09:37

Meta, Facebook döneminden bu yana yer aldığı donanım alanında ciddi bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Firma odak değiştiriyor.

Dün Meta tarafından geliştirilen ilk kameralı akıllı saat modelinin iptal edildiğini öğrendik. Detaylarına burada yer verdiğimiz bu konu üstüne başka bilgiler de geldi. Buna göre firma, Portal serisi adı altında çıkardığı donanım ürünlerini bundan sonra son kullanıcıya satmayacak. Yapılan açıklamaya göre Türkiye’ye resmi olarak gelmeyen mevcut Portal cihazlar stok bitene kadar satılacak ve satış sonrası yazılım desteği verilmeye devam edilecek. Yeni cihazlar ise son kullanıcıya değil direkt olarak şirketlere / profesyonel alana odaklanacak. Bu arada firmanın ilk AR başlığı da son kullanıcıya çıkmayacak. Orion kod adlı ilk modelin direkt olarak geliştiricilere özel olacağı aktarılıyor. Ancak bu durum son kullanıcıyı tamamen kenara atmıyor. Firma ileride herkese yönelik bir AR başlık da pazara sunacağını belirtiyor. Daha önce Orion kod adlı cihazın normal olarak pazara çıkarılması hedefleniyordu ve buradaki plan / odak değişikliği dikkat çekti.

Bu arada Meta başka ürünler üzerinde de çalışıyor. Örneğin geliştirilen Project Cambria bunlardan birisi. AR / VR başlık modelini tanımlamak için geçtiğimiz hafta konuşan kaynaklar, “Yüz için Chromebook” gibi bir ibare kullanıyor. Bunun arkasında modelin iş için de kullanılabilecek olması yer alıyor. Aktarıldığı kadarıyla modelde kullanılacak yüksek çözünürlüklü ekran, uzun süreli metin okuma / yazma için de uygun durumda. Kişilerin başlığı kullanarak sunulacak özel araçlar yardımıyla e-posta gönderebileceği hatta bir aşama daha ileriye giderek kod yazabileceği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AR yapısından dolayı takarken çevreyi görmenize imkân tanıyacak ve sanal çalışma alanları / monitörleri oluşturabilecek Project Cambria, birçok uygulamayı / servisi özel uygulamalar yerine web üzerinden açabilecek. Burada Meta’nın VR tarayıcısının kullanılacak. Daha önce 2022 yılının sonunda çıkarılması hedeflenen AR / VR başlık, en son tedarik sorunları nedeniyle 2023 yılına kaldı denilmişti. Ancak Mark Zuckerberg paylaştığı bir video ile ürünün yıl sonunda çıkacağını belirtti.

Meta planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş