Metaverse geleceği için güncellenen dijital cüzdan: “Meta Pay”

23 Haziran 2022 09:36

Facebook’un olmasa da artık Facebook yani Meta ile özleştirilen metaverse özelinde önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.

Facebook ya da çatı şirket temelli yeni adıyla Meta, metaverse konusunda çalışmalara ve alanın ekonomik temelini kurmaya devam ediyor. Bu bağlamda firma kısa süre önce Facebook Pay altyapısını güncelledi ve Meta Pay haline getirdi. Facebook Pay’in hali hazırda sunduğu tüm özellikleri destekleyecek olan Meta Pay, esasen metaverse’in dijital cüzdanı olmak için tasarlanmış durumda. Bu sistem için kullanıcıların dijital dünyada kimliklerini, sahibi oldukları öğelerini ve ödeme sistemlerini bir arada yönetmesine imkân tanıyacak bilgisi veriliyor. Gelecekte satın alabileceğiniz çok sayıda ürün olacağını belirten Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bu ürünler için sahiplik kanıtı (Dijital tapu gibi) çok önemli hale gelecek diyor ve bunu Meta Pay’in sağlayabileceğini aktarıyor.

Bu konuda bir adım daha atan şirket, oluşturulan yukarıdakine benzer kişisel dijital avatarlar için kıyafet satışına başladı. Şimdilik direkt olarak Facebook, Instagram ve Messenger (Avatarlar burada da oluşturulup kullanılabiliyor) kullanıcıları için açılan online avatar kıyafet mağazası, şu an için Prada, Balenciaga ve Thom Browne gibi lüks markaların dijital kıyafetlerine ev sahipliği yapıyor. Şirket işte tam olarak bu ve benzeri satışlar için Meta Pay’i geliştiriyor.

“Dijital ürünler, metaverse evreninde kendinizi ifade etmenin önemli bir yolu ve yaratıcı ekonominin büyük bir itici gücü olacak.” diyen Zuckerberg, mağazaya önümüzdeki dönemde başka markaların da ekleneceğini belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hepsine ek olarak Meta, para kazanma odaklı başka çalışmalar da yapıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla Meta, Quest VR başlıklar ile erişim sağlanabilen sosyal metaverse platformu Horizon Worlds içerisinde içerik üreticilerin de para kazanmasını istiyor.

Burada ilk aşamada sadece belirli içerik üreticilerin yarattıkları sanal dünyalara özel objeler satması hedefleniyor. Bu objeler arasında yaratılan özel alanlara giriş anahtarlarının dahi olacağı belirtiliyor.

Metaverse geleceği yaklaşırken, geleceğin donanımlardan Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın:

Paylaş