Microsoft, güncel Game Pass abone sayısını açıkladı

18 Ocak 2022 19:20

Microsoft, bugün oyun dünyasında çok büyük beğeni toplayan Game Pass hizmeti için güncel abone sayısını açıkladı.
Games Pass, Türkiye’de dahil giriş yaptığı her pazarda çok sevilen bir hizmet. Bilmeyenler için Game Pass’te aylık abonelik ile 100’den fazla oyuna erişim sağlayabiliyorsunuz ve bu oyunları seçtiğiniz pakete göre Xbox ya da PC’de oynayabiliyorsunuz. Game Pass, özellikle bütçe sorunu olanlar için harika bir nimet olarak görülüyor ve bu hizmet bugün itibarıyla global olarak 25 milyon kullanıcıya ulaştı. Firma böylelikle bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Firma en son açıkladığında Game Pass servisinde 18 milyon abone bulunuyordu. Game Pass’in geleceği oldukça parlak çünkü firma bugün çok büyük bir satın alıma imzasını attı. Microsoft geçtiğimiz saatlerde tam 68 milyar dolara Activision Blizzard şirketini bünyesine kattı. Artık Activision Blizzard’ın tüm yeni oyunları Game Pass’in içerisine gelecek ve yüksek ihtimalle PlayStation tarafına çıkmayacak.

Bu arada bilmeyenler için Xbox Game Pass rakibi üzerinde PlayStation tarafı için de çalışmalar yapılıyor. Jason Schreier’in haberine göre sistem şu an Spartacus kod adı altında geliştiriliyor. Bu sistem ile aylık bir ücret ödenerek birçok PlayStation oyununa toplu olarak erişim sağlanabilecek. Kaynağa göre Sony oyunculara birden fazla paket sunacak. En üst pakette PS1/PS2/PSP oyunları dahi yer alacak.

Bahar aylarında çıkarılacağı aktarılan Sony’nin Xbox Game Pass rakibi, oyun dünyasında heyecan yaratıyor ancak burada beklenti düşük tutuluyor. Sony’nin burada Microsoft kadar agresif adımlar atması pek olası görünmüyor.

İlginizi Çekebilir: OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti

Paylaş