Motosiklet tutkunlarının yeni odağı; 2021 BMW R1250RT tanıtıldı

20 Ekim 2020 20:00

Alman otomotiv ve motosiklet üreticisi, büyük bir hayran kitlesi olan motosikleti BMW R1250RT için bir makyaj operasyonu yaptı. Model hakkında tüm merak edilenler haberimizde.

Hem motosiklet hem de otomotiv alanlarında başarılı olabilen ender üreticilerden biri olan BMW, yine ortaya harika bir iş koydu. Özellikle uzun yol tutkunu olan motosiklet severlerin yakından takip ettiği R1250RT yenilendi. Sport-tourer sınıfında yer alan model artık Euro 5 uyumlu olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir taraftan ise kombine edilmiş ABS frenleri ve aktif cruise control özelliği de öne çıkıyor. Ancak modelin belki de en dikkat çeken özelliği bunlardan biri değil. BMW R1250RT, şimdiye kadar bir motosiklette kullanılmış en büyük TFT ekranı kullanıyor. Tam 10,25 inc ve üstelik renkli 1920×720 piksel çözünürlüğü ile her ihtiyacınızı buradan görmek mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 BMW R1250RT dikkat çekti

Biraz önce değindiğimiz gibi bu bir makyaj operasyonu. Dolayısı ile modelden köklü görsel değişiklikler beklemek yanlış olur. Ön tasarımda yuvarlar farların yerini daha keskin hatlı LED ışıklar yerini almış. Bununla beraber ön cam yapısı da değişmiş. Değişen tasarım ile beraber aerodinamik iyileştirilmeler de söz konusu. 1254cc’lik dev motoru ile BMW R1250RT, kardeşlerine benzer şekilde 134 hp güç üretiyor. Maksimum gücünü ise 6250 ile 7750 rpm arasında veriyor. Bu devasa motoru ise hava ve su karışık olarak çalışan bir soğutma sistemi sakinleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyaj ile gelen yeniliklerden biri de Eco modu olmuş. Standart, Yağmur ve Yol sürüş modlarının yanına 4. olarak katılan bu mod, tahmin edebileceğiniz gibi tasarrufu amaçlıyor. Bu sürüş modları gaz tepkisi ile birlikte frenleme ve tork gibi değerleri de anlık olarak ayarlıyor. 2021 BMW R1250RT artık yokuş aşağı inerken otomatik frenleme de yapabiliyor. Böylece aktif cruise control özelliği neredeyse her şartta kullanılabiliyor. Modelin fiyatları ise şimdilik açıklanmadı. Gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlginizi Çekebilir

Son dönemdeki en özel elektrikli bisiklet

Paylaş