Netflix açıkladı; karşınızda “Top 10” dizi ve film listeleri

25 Şubat 2020 09:30

Popüler çevrim içi yayın servisi Netflix, yepyeni bir özelliğe kavuşuyor. Artık platformdaki popüler içerikleri görmek daha kolay.

Netflix her ay yeni içeriklerin yanı sıra yeni özelliklerle de platformu geliştirmeye devam ediyor. Her ne kadar dünya genelinde 167 milyon ücretli abonesi bulunsa da platformun hala bir sıkıntısı kendini hissettiriyor. Geniş kütüphanede kullanıcılar çoğu zaman yeni içerik bulmakta zorlanabiliyor. Hatta o sırada popüler bir içeriği dahi sıkı sosyal medya takipçisi değilse kaçırabiliyor. Netflix’in arayüzünde halihazırda popüler içerikleri gösterdiği özel bir sekme bulunuyor. Ancak bu sekmedeki içerik dağılımı net olarak belirtilmiyor. Yani o an en popüler içeriğin hangisi olduğunu öğrenmek mümkün olmuyor. Yeni özellik bunu değiştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix “Top 10” listesi getiriyor

Resmi blog üzerinden yapılan son açıklamadaTop 10” listeleri müjdelendi. Artık dizi ve filmler için arayüze yeni bir sekme daha ekleniyor. Platforma girdikten sonra Diziler veya Filmler sekmesine tıklayıp ekranı aşağı doğru kaydırırsanız “Bugünün Top 10 Dizi Listesi” ve “Bugünün Top 10 Film Listesi” isimli yeni sekmeleri görebilirsiniz. Bu sekmelerin bulunduğunuz bölgeye göre özelleştirildiğini kaydedelim.

Bunun yanı sıra anasayfadan da Top 10 listesinde bulunan bir diziyi anlayabilmek mümkün olacak. Çünkü bu listeye giren dizilerin sağ üstüne de “Top 10” ikonu ekleniyor. Böylece liste halinde görmeseniz dahi ayrıca Diziler ya da Filmler sekmesine girmeden söz konusu içeriğin listede olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Özellik tüm kullanıcılar için platformda yerini aldı. Hem tarayıcıdan hem de Netflix uygulamasından görüntüleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Hayranların keşfettiği 3 gizli Westworld 3. sezon fragmanı

Paylaş