OPPO Find X5 Pro için ilk fotoğraflar ve yeni teknik özellikler çıktı

17 Ocak 2022 09:49

Find X5 serisi yolda ve bu serinin en üstünde OPPO Find X5 Pro yer alıyor. Amiral gemisi için yeni detaylar gündemde.

Find X3 serisinin üstüne yolda olan Find X5 serisi, bildiğimiz kadarıyla üç farklı modelden oluşuyor. Burada bir değişiklik olmaz ise tam olarak Find X5 Lite, X5 ve X5 Pro geliyor. Bu modellerden en altta yer alan X5 Lite, son kanıtlara göre Reno7 5G üzerine kuruluyor. Telefon sadece isim değişikliği X5 ailesinin bir parçası olurken, ailenin esas öne çıkanları ise amiral gemisi X5 ve X5 Pro olacak.

Ortak olarak güçlerini Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alacak telefonlardan OPPO Find X5 Pro, bugün aşağıdaki görsel sızıntı ile ses getirdi. Burada telefonun kavisli ön yüzü ve arka tarafı ilk defa gerçek şekilde karşımıza çıktı. Arkada ilk dikkat çekenlerden birisi Find X3 Pro benzeri kamera modülü ve Hasselblad ibaresi oluyor. Firma telefonun kamera sisteminde Hasselblad ile beraber çalışıyor. BBK çatısından kardeş OnePlus da telefon kameralarını Hasselblad ile beraber geliştiriyor.

Telefonun arkasındaki kamera modülünde Hasselblad yanında MariSilicon ibaresi de dikkat çekiyor. MariSilicon, firma tarafından daha önce duyurulmuş önemli bir donanım. OPPO Türkiye’nin bu “X” takısına da sahip olan donanım için açıklaması şöyle:

“6 nm işlemci teknolojisiyle geliştirilen MariSilicon X, benzersiz güç verimliliği ile olağanüstü performans sunmak için gelişmiş bir NPU (Neural Processing Unit/Nöral İşlem Birimi), ISP (Image Signal Processor/Görüntü Sinyali İşlemcisi) ve çok katmanlı bellek mimarisini bir araya getiriyor. Canlı ön izlemenin yanında çarpıcı 4K Yapay Zeka Gece Videoları çekmek için gerçek zamanlı RAW işlemeyi mümkün kılan MariSilicon X, 2022’nin ilk çeyreğinde Find X Serisi ile sunulacak.” 

Kutusundan Android 12 işletim sistemi ile çıkacak OPPO Find X5 Pro, son sızıntıya göre bir ekran deliğinde yer alan 32 megapiksel selfie kamerasına, arkada ise 50 megapiksel ana + 50 megapiksel ultra geniş açı + 13 megapiksel makro ya da telefoto kameralarına sahip.

2K çözünürlükteki ekranında 120 Hz yenileme hızı sunan Find X5 Pro, 80W kablolu / 50W kablosuz hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil taşıyor ve 12 GB RAM (3 GB sanal) ile geliyor. Modelde en az 256 GB dahili depolama sunuluyor. Find X5 serisinden hiçbir telefonun Türkiye’de resmi olarak satılması beklenmiyor. Ancak firma yine de bir sürpriz yapabilir, X3 serisini getirmemiş olsa da X5 serisini Türkiye’ye taşıyabiliyor.

İlginizi Çekebilir: OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti

Paylaş