Pikes Peak denemesinde yaşanan Tesla Model 3 kazası [İzle]

27 Ağustos 2020 15:44

Elektrikli otomobil pazarının son dönemdeki en popüler otomobillerinden olan Tesla Model 3, bu sefer yaşanan bir Pikes Peak kazası ile gündemde.

Tesla Model 3 biliyorsunuz Tesla’nın en uygun fiyatlı aracı konumunda yer alıyor. Bu açıdan oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan elektrikli otomobil, yarış için hazırlanan versiyonlara da sahip. İşte bu versiyonlardan birisinin direksiyonuna geçen çok tecrübeli yarış sürücüsü Randy Pobst, Pikes Peak denemesinde araç ile önemli sayılacak bir kaza geçirdi. Tam viraja gelirken meydana gelen bu kazada sürücü yaralanmadı ancak aracın ciddi hasar aldığı aktarılıyor. Bu kazanın oluş şekli Pikes Peak yolu için gerçekten oldukça korkutucu duruyor. Biliyorsunuz yolun son bölümleri çok ciddi uçurumlardan oluşuyor ve kesinlikle hata affetmiyor. Yani Randy Pobst’un bu tarz bir durumda uçuruma da düşme ihtimali vardı. Bu Tesla Model 3 ile yaşanan kazayı direkt olarak yukarıda Pobst’un kendi anlatımı ile izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Model 3 kısa süre önce de ilginç bir kaza ile gündemdeydi

Bu kazada bir Model 3 park yerinin yanındaki binanın tuğla duvarına çarparak içerisine girmişti. Aracın son dönemde karıştığı ilginç kazalardan olan bu durumda, sevindirici şekilde kimsenin yararlanmadığı aktarıldı. Peki bu kaza nasıl meydana gelmişti? Sürücünün ABD polisine verdiği bilgiye göre acemi sürücülerde sık sık karşılaşılan pedalların karıştırılması ile. Sürücü aracını park ederken fren yerine gaza basmış ve Model 3’ün yüksek ivmelenme gücü ile duvarı delmeyi başarmış.

Paylaş