Pininfarina CEO’sundan yerli otomobil hakkında övgü dolu sözler

25 Şubat 2020 11:30

Yerli elektrikli otomobilde imzası bulunan dünyaca ünlü tasarım stüdyosu Pininfarina’dan dikkat çekici açıklama geldi. Pininfarina CEO’su Silvio Petro Angor, yerli elektrikli otomobil hakkında övgü dolu sözler söyledi.

TOGG ile yaptıkları iş birliğinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Petro Angor, ”Büyük bir ayrıcalık, büyük bir onur bizim için. Tasarımıyla bu fantastik maceraya katkıda bulunmak bizi gururla doldurdu.” dedi. Silvio Petro Angor, ” İnanılmaz insanlarla çalışma fırsatı bulduk. TOGG ekibi heyecan verici. Ekibin CEO’su Gürcan Karakaş olağanüstü bir insan. İlişkilerimiz dostluğa dönüşüyor. Yeni müşterilerle çalışmaya başladığınızda gelecekteki macerası nasıl olacak, bunu anlamaya çalışırsınız. Biz her zaman sadece birkaç yıllık şirketlerle değil, çok uzun süre kalıp bir şeyler yapmaya çalışan şirketlerle çalışmayı önemsiyoruz. Bizim çizgimiz TOGG’un stratejisiyle birbirini tamamlıyor. Bu nedenle bu ortaklı büyük bir başarıya ulaştı.”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yerli otomobil hem tasarımı hem de performansıyla beğeni topluyor

Saatte 100 kilometre hıza 7,6 saniyede ulaşabilen yerli elektrikli otomobil 200 beygirlik motordan güç alıyor. SUV aracın 4×4 versiyonunun ise 400 beygir güç üreteceği ifade ediliyor. Bu modelin ise 4,8 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşacağı söyleniyor. Maksimum sürat ise iki yerli araç için de saatte 180 km. Hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabilecek elektrikli otomobil araçlarının batarya ömürlerinin de uzun olduğunu söyleyelim.
8 yıl pil garantisi sunacak yerli otomobilin bakım maliyeti de çok düşük. Dijital ayna ve saklı kapı kolu gibi yenilikçi teknojilerin de kullanıldığı otomobilin konsolunda üç alt merkezde bir adet olmak üzere toplamda dört ekran karşımıza çıkıyor. Yerli otomobilin ismi ise önümüzdeki yılın ortasında gerçekleşecek lansmanda ortaya çıkacak. Yerli elektrikli otomobil 2022 yılında yollarda karşımıza çıkacak.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu

Paylaş