“Retro gelecek” odaklı ilginç model; Futurist Project

29 Eylül 2020 16:30

Sergilendiği organizasyonun en ilgi çekici konseptlerinden birisi olan Futurist Project, klasik otomobil meraklılarının ilgisini çekiyor.

Pekin Otomobil Fuarı’nın kapılarını açmasıyla birlikte beklenen projelerin yanında pek çok sürpriz de karşımıza çıktı. Organizasyon kapsamında özellikle geleceğin modellerine odaklanan üreticiler birbirinden ilginç konsept projeleri sergiliyor. Fuarıda tanıtılan en ilginç konsept araçlardan biriyse Great Wall Motors tarafından geliştirilen Futurist Project. Çinli otomobil üreticisinin önümüzdeki süreçte kendi içerisinde barındırdığı bir marka üzerinden piyasaya sürmeyi planladığı söylenen aracın, bu sebepten ötürü üzerinde herhangi bir logo bulunmuyor. Retro tasarım çizgileri ve renkleriyle ilgi gören aracın tamamen elektrikli bir altyapı üzerine geliştirilmesi de var olan beklentiler arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Futurist Project için öne çıkan parçalar

Aracın tasarım çizgilerine farklı yönlerden bakıldığında, birçok efsane olmuş modelin zihinlerde şekillendiğini söyleyebiliyoruz. Özellikle yan profilden 70’li yılların BMW modellerine oldukça benzeyen konsept, ön tamponunda konumlandırılan oval LED farlarıyla da Mini Cooper’a göz kırpıyor. Aracın ön ızgara bölümünde kapalı bir yapı kullanılması da, saf elektrikli altyapının mesajını içeren ibarelerden birisi olarak okunabilir. Futurist Project kokpitinde de retro ve çizgileri bir arada taşıyan bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça minimal ve fiziksel tuşlardan arındırılmış olan iç yaşam alanında, türbin görünümlü havalandırma çıkışları da dikkat çekiyor. Great Wall Motors, bu projeyle birlikte “Lemon” adını verdiği yeni bir altyapının da hazırlığını duyurmuş durumda. İçten yanmalının yanında hibrit ve tamamen elektrikli üniteleri de desteklediği söylenen bu altyapının, önümüzdeki süreçte birçok modele temel olacağını söylemek mümkün. Bu altyapıyla 700 kilometrelik elektrik menzilinin yakalanabileceği de şimdiden iddialı olarak değerlendirebileceğimiz nitelikler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş