Samsung Galaxy SmartTag tanıtıldı; işte fiyat ve özellikleri

14 Ocak 2021 18:00

Samsung Galaxy S21 ailesiyle beraber Samsung Galaxy SmartTag da tanıtıldı. İşte model hakkında bilinmesi gerekenler;

Samsung Galaxy SmartTag, Samsung’un temel olarak Tile benzeri en yeni aksesuarı. Kaybetmek istenmeyen ürünlere takılarak (Örneğin bir valiz, çanta ya da otomobil anahtarı) takip edilmesi için hazırlanan ürün, bu açıdan birçok kişiyi fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor. Oldukça ufak olan (4cm x 4cm x 1cm) ve 220 mAh CR2032 piliyle tam 280 günlük pil ömrü sunan ürün, çok düşük enerji harcıyor çünkü Bluetooth 5.0 LE temelinde (UWB daha sonra gelecek 39 dolarlık “Plus” modelde olacak) görev yapıyor. Tanıtım videosunu direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz Galaxy SmartTag, Android 8 ve üzeri tüm Samsung akıllı telefonlar ile uyumlu olarak kullanılabiliyor. Tüm ayarları SmartThingsFind uygulaması üzerinden yapılan ürün, objelerin uzaklığını uygulamadan görsel olarak gösterebiliyor ve istenirse ses de verebiliyor. Takip aksesuarının üzerindeki buton ise konum paylaşımı için yakınlara bilgi gönderebiliyor. Bu buton aynı zamanda bağlı Samsung cihazları kontrol etmek için de kullanılabiliyor.

Türkiye’de de resmi olarak satılacaktır diye düşündüğümüz Galaxy SmartTag, Galaxy Find ağı ile kullanımdaki Samsung telefonlar üzerinden yayılan / toplanan sinyal ile takip gerçekleştirebiliyor. Milyonlarca Galaxy telefonun tarama sürecine gizliliğin ihlal edilmeden katılması takip ile konumlandırma konusunda kilit görünüyor. Plastik bir gövdesi bulunan ve çok hafif olan (13 gram) Galaxy SmartTag, elbette yağmurdan etkilenmiyor. Uçtan uca güvenlik ve yerleşik şifreleme ile görev yapan Tile rakibi, Avrupa’da 30 dolar fiyat etiketine sahip. SmartTag için Samsung şimdilik dört farklı renk seçeneği sunuyor.

Samsung Galaxy SmartTag benzeri bir ürün Apple’dan da gelecek

Aksesuar firmalarının hazırlığa başladığı ve Apple’ın iOS kodlarında “günlük eşyalarınızı bir daha asla kaybetmeyin” diyerek tanımladığı ürün, hatırlamak adına gücünü detaylarına burada yer verdiğimiz U1 çip biriminden alıyor. U1 çip biriminin en büyük getirisi ise bu takip aksesuarı için Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 11, iPhone 12 ve yeni Apple Watch modellerinde de yer alan UWB desteği, teknik olarak konum belirleme noktasında Bluetooth LE ve WiFi‘a oranla çok ama çok daha hassas çalışıyor. İç mekanda yaklaşık 5 metrelik konum belirleme sürecini 5-10 cm seviyesine çektiği belirtilen teknoloji, iki cihazlar arasındaki radyo dalgalarının transfer zamanını ölçüyor ve böylece çok hassas konum belirleme gerçekleştirebiliyor.

Paylaş