Samsung, OLED odaklı “Cynora” firmasını satın alıyor

29 Haziran 2022 11:47

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, OLED konusunda yatırımlarına devam ediyor. Bu sefer Cynora firması satın alınıyor.

Samsung ya da daha spesifik olursak Samsung Display, AMOLED ve OLED paneller söz konusu olduğundan dünyanın en önemli üreticileri arasında yer alıyor. Telefon tarafının en büyük OLED panel sağlayıcısı olan, televizyon tarafında OLED kullanmaya başlayan kısa süre önce oyuncu dizüstüleri için dünyanın ilk 240 Hz OLED panelini görücüye çıkaran firma, ortaya çıktığı kadarıyla artık Almanya merkezli girişim Cynora’nın da yeni sahibi olmaya hazırlanıyor. Bu satın alım için 300 milyon dolar ödeyeceği aktarılan firma, geleceği için ciddi bir yapıyor. Peki Cynora’yı tam olarak özel kılan şey ne?

Cynora, OLED panelleri daha verimli ve uzun ömürlü hale getirmeyi başarmış bir isim konumunda bulunuyor. Firmanın verimi özellikle mavi pikseller üzerinden artırdığı aktarılıyor. Cynora’nın mühendislerini değil teknolojilerini bünyesine kattığı belirtilen Samsung, bunlar ile QD-OLED gibi panel sistemlerini gelecekte daha az enerji harcayan ve hiçbir şekilde yanık sorunu yaşatmayan donanımlar haline getirebilir.

Samsung görebileceğiniz üzere artık OLED’e hiç olmadığı kadar önem veriyor. Hatta Samsung Display, geçtiğimiz yıllarda LCD pazarından çıkacaklarını duyurmuştu. Firma 2020 sonu itibariyle LCD panel üretimini sona erdireceklerini, bunun yerine OLED paneller başta olmak üzere gelecek yeni nesil ekran / panel teknolojilerine odaklanacaklarını aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pandemi döneminde değişen şartlar ve diğer bazı detaylar nedeniyle LCD üretimine devam etmeyi sürdüren firma, haziran ayı sonunda ise artık süreci tam anlamıyla bırakacak. Haziran sonunda artık Samsung Display tarafı standart LCD ekran üretmeyecek, hali hazırda LCD üretim hatlarında çalışan ekipler ise OLED ve QD (Quantum-Dot) üretimi yapılan bölümlere geçirilecek.

Samsung imzalı ekran yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş