Smart #1 Brabus; şehrin yeni elektriklisi performansta işleri karıştırmaya geliyor [Video]

30 Haziran 2022 18:11

Altyapı tarafında önemli farklılıklar getirecek olan Smart #1 Brabus, performans yetenekleriyle herkesi şaşırtabilir.

Elektrik gücünün getirdiği dönüşüm rüzgarıyla birlikte Mercedes çatısı altında yepyeni bir kimliğe bürünmeye hazırlanan Smart, bunun ilk adımını geçtiğimiz nisan ayında attı. Marka tarihinde ilk kez SUV niteliğinde bir modeli beraberinde getiren tanıtımla tanıştığımız Smart #1, pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başarmış görünüyor. Özellikle iç tasarım yapısıyla segmente yeni bir soluk getirme potansiyeli taşıyan model için performans dokunuşu da tahmin ettiğimiz gibi çok fazla gecikmedi. Uzun süredir Mercedes ile özdeşleşen Brabus desteğiyle hayata geçirilmesi beklenen versiyon, teknik tarafta önemli beklentilerle şekilleniyor. Eğer büyük bir sürpriz olmaz ise Smart #1 Brabus modelini 400 beygiri aşan bir güçle sokaklarda göreceğiz.

Smart #1 Brabus için masadaki teknik beklentiler

Aracın geliştirme sürecini kısa süre önce tamamlayan Smart, tanıtım öncesinde resmi kanallarıyla nabız vermeye başladı. Sosyal medya hesapları üzerinden ipucu niteliğinde detaylar barındıran kısa bir video paylaşan marka, özellikle ses tarafına ekstra özen gösterildiği izlenimi veriyor. Standart versiyona göre gerek dışarıda gerekse içeride performans çağrışımı yapacak kırmızı dokunuşlar taşıyacağını gördüğümüz Brabus versiyonu, daha büyük bir arka spoiler ve daha sportif tasarımlı jant setlerini de beraberinde getirecek. Otomobilin süspansiyon sisteminin de yüksek performanslı sürüşlere cevap verebilmesi adına revize edildiği gelen bilgiler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Smart #1, standart versiyonunda tek motorun konumlandırıldığı bir elektrikli olarak karşımıza çıkarılmıştı. Bu senaryoda 264 beygir güç ve 343 Nm torka sahip olan modelin Brabus paketinde ise işin içerisine çift elektrik motoru girecek. Ön ve arka akstaki motorların kombinasyonuyla 400 beygiri aşan güce sahip olması beklenen model, dört tekerlekten güç aktarımını da barındıracak. Batarya tarafında ise baz versiyondaki 66 kWh’lik paketin korunması bekleniyor. Tek elektrik motorlu dinamiklerde 440 kilometre menzile olanak tanıyan bu batarya paketi, performansın gelişiyle çok daha aşağıda bir menzil değerini gösterecek. Önümüzdeki günlerde tanıtımı gerçekleştirilecek olan modelin sokaklara çıkması ise 2023’ü bulacak gibi görünüyor.

Video

Paylaş