Sony’den sahteciliğe karşı kamera içi koruma teknolojisi

05 Ağustos 2022 13:00

Sony, kamera içi sahteciliğe karşı korumalı fotoğraf teknolojisini kurumsal iş kullanıcılarının kullanıma sundu. Sony’nin geliştirdiği teknoloji görüntü yakalama sırasında işlenen dijital imzaları kullanıyor.

Teknoloji  bir görüntüde yapılan herhangi bir değişikliğin algılanmasını destekleyerek sahte kullanımların önüne geçiyor. Kullanıcıların görüntülerini kötü kullanıma karşı korumalarına yardımcı olan Sony bunun için imzalama modundan yararlanıyor. Bu mod  görüntülerin yakalandıktan hemen sonra kamera işlemcisi tarafından kriptografik olarak imzalanmasını sağlıyor. Bu sayede herhangi bir piksel değişikliği, üzerinde oynama veya olası sahtecilik gibi görüntü manipülasyonları, inceleme sırasında kullanıcının kendi sertifika sunucusu tarafından tespit ediliyor. Bu teknoloji şu anda Sony Alpha 7 IV fotoğraf makinesinde çalışıyor. Sony’nin diğer fotoğraf makinelerine de bu desteği sunması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony konu hakkında açıklamada bulundu

Sony Dijital Görüntüleme ve Avrupa Ürün Pazarlama Direktörü Yasuo Baba; “Sony’nin misyonu, en yeni ve üstün görüntü teknolojileriyle iş çözümlerini güçlendirmek. Kamera içi dijital imzamız, birçok alanda görüntü manipülasyonu ve sahtecilikle mücadele için gerçek bir oyun değiştirici olarak öne çıkıyor. Her sektör için uygun uyarlamaların yapılması gerekmekle birlikte, dijital imza çok dillidir ve uluslararası olarak kullanılabilir. Bu durum dünya çapındaki kuruluşların Sony teknolojisiyle zorunlu görüntü imzalamayı kolaylaştırmasına olanak tanıyor.”

İlginizi Çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş