Sony Xperia Compact serisi 2021 başında yeniden hayat buluyor

23 Kasım 2020 14:00

Akıllı telefon pazarının geri planda kalan firması Sony, yeni modeller geliştirmeye devam ediyor. Şimdi Sony Xperia Compact serisi gündemde.

Akıllı telefon dünyasının en bilindik serileri arasında yer alan ve zamanında çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Sony Xperia Compact serisi, 2021’in ilk yarısında yeniden hayat bulacak gibi görünüyor. Aktarıldığı kadarıyla firma yeni yılda satışa sunmak adına yeniden “Compact” Android akıllı telefonlar geliştiriyor. Burada çıkacak ilk model ya da modellerin 5.5 inç ekran üzerine kurulacağı aktarılıyor. 5.5 inç ekranlar artık günümüz için “kompakt” sayılıyor. Firmaların daha ufak Android modeller yapma şansı ise pek bulunmuyor. Bunun arkasında bu boyutta yetersiz kalacak pil ömürleri yer alıyor. 5.5 inç ekranlı kompakt modelin “Snapdragon 775” işlemci üzerine kurulma ihtimali de bulunuyor. Compact serisi model ya dam modellerin yakında netlik kazanması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony Xperia Compact serisi merak uyandırırken, en son Sony Xperia 10 III gündem olmuştu

Geçtiğimiz hafta Sony Xperia 10 III modelinin Snapdragon 690 işlemci ile yolda olduğu aktarıldı. Firmanın 5G’ye sahip ilk orta seviye modeli olacak Xperia 10 III, yüksek ihtimalle 2021’in ilk çeyreğinde resmi olarak lanse ediliyor. Ondan önce modelin ciddi şekilde detaylanmasını bekliyoruz. Firmadan artık 5G desteği olmayan telefon gelmesi beklenmiyor.

Not: Görsel temsilidir.

İlginizi Çekebilir

Vivo’nun gimbal kameralı yeni telefonu

Paylaş