SpaceX’ten yeni nesil astronot kıyafetlerini tanıtan video [İzle]

28 Temmuz 2020 16:00

SpaceX, tarihi insanlı görevin başarıya ulaşması sonrasında görevin bir parçası olan yeni nesil astronot kıyafetlerini tanıtan bir video yayımladı.

SpaceX, geçtiğimiz aylarda hatırlarsınız Amerika Birleşik Devletleri’nin dünya dışı yolculuk konusunda Rusya’ya olan bağımlılığını ortadan kaldırdı. ABD daha önce astronotlarının Uluslararası Uzay İstasyonu yani ISS’e çıkarılması için Rusya’ya 80 milyon dolar kadar ödeme yapıyor ve bu süreç 2011 yılından beri bu şekilde sürüyordu. İşte bu durum Falcon 9 roket önüne konumlandırılan Crew Dragon uzay aracı ile NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley‘in sorunsuz olarak Dünya dışına çıkarılması ile tarih oldu. Kennedy Space Center içerisindeki Launch Complex 39A’dan kalkan Falcon 9 ile yola çıkan Crew Dragon, hatırlarsınız ISS’e sorunsuz olarak kenetlenmişti. Yakında geri gelecek uzay aracı öncesinde SpaceX’ten “firma içerisinde geliştirilen” yeni nesil astronot kıyafetlerini tanıtan video geldi.

Direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz video, Bob Behnken ve Doug Hurley için özel olarak dikilen ilk kıyafetlerin önemini aktarıyor. Crew Dragon uzay aracı düşünülerek hazırlanan kıyafet, yapısı gereği hem yüksek koruma getiriyor ve hem de geniş hareket kabiliyeti sunuyor. Bu konuda NASA ve Rusya’nın çözümlerinden çok daha iyi ve gerçekten fazlasıyla modern olan kıyafet, Crew Dragon içerisindeki dokunmatik ekranların yönetilmesine izin veren eldivenlere de sahip. Astronotları yüksek ses, basınç ve yangından koruma özellikli yeni nesil kıyafet, mikrofonlara ve diğer yaşam sistemlerine sahip geniş vizörlü kaskla da öne çıkmayı biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SpaceX uzayın geleceğini kuruyor

Ve şirket bunu olabildiğince geleneksel sistemlerden uzaklaşarak yapıyor. Uzay macerasına özel şirketlerin dahil olması hem maliyet hem de teknoloji konusunda alanı ciddi şekilde değiştirmiş durumda. SpaceX’in ayrıca yerinde saymadığı da biliniyor. Firma sürekli olarak yeni materyaller ve teknolojiler geliştiriyor.

Paylaş