Tarihi değiştiren efsaneye saygı duruşu; Audi TT RS 40 years of quattro

18 Ekim 2020 13:00

Sınırlı üretim adetleriyle kullanıcılara sunulacak olan Audi TT RS 40 years of quattro, koleksiyonluk değeriyle zihinlerde yer edinecek.

Audi ile birlikte akıllara gelen ilk imza olan Quattro, otomobil dünyasının yönünü değiştiren dinamikler arasında. S1 ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda başlayan ve dönemini kasıp kavuran dört tekerlekten çekiş teknolojisi, bugün hala alanında referans niteliğinde. Piyasaya çıkışının üzerinden geçen sürede artık 40. yılını geride bırakan bu rozet, markanın özel üretim TT versiyonuyla şahlandırılıyor. Toplamda sadece 40 adetlik üretim rakamıyla meraklılarıyla buluşacak olan TT RS ’40 years of quattro’, tasarım dinamiklerini S1’in paletindeki parçalardan alıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Audi TT RS 40 years of quattro gövde dinamikleriyle DNA’yı günümüze taşıyor

Quattro S1 ile birlikte zihinlere kazınan Alpine Beyazı rengiyle gelen özel TT RS versiyonlarının 20 inçlik jant setinde de bu havayı görebiliyoruz. Jantların arkasından kendisini gösteren kırmızı fren kaliperleri de kışkırtıcı bir bileşen içeriyor. Renk seçimiyle birlikte jantları kollu tasarımı da yine retro dönemden yansımaları taşıyor. Mühendisler görünümün yanında araca entegre ettikleri yeni gövde kitiyle standartlardan sıyrılıyor. TT RS’in görünümün yanında aerodinamik verimliliğine de ciddi oranda etki ettiği söylenen bu gövde kiti, karbon kaput eklentileriyle tamamlanıyor. TT RS2in 40. yıl Quattro versiyonunun motor kısmında ise herhangi bir değişim yok diyebiliriz. 2,5 litrelik beş silindirli turbo motor 400 PS güç ve 480 Nm tork değerlerini üretmeye devam ediyor. 7 kademeli şanzımanla kombin edilen bu motorla aracın 0’dan 100’e hızlanması 3,7 saniye sürüyor. Kullanıcıların erişebileceği maksimum sürat ise 280 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Almanya’da satışa sunulacak olan versiyon 114.000 euroya alıcı bulacak.

İlginizi çekebilir

Yeni dönemin ilk elektriklisi Mercedes EQC

Paylaş