Televizyon benzeri Netflix Direct teste girdi; işte bilinmesi gerekenler

08 Kasım 2020 15:46

Dünyanın en büyük video platformu Netflix, bu sefer Direct isimli televizyon kanalı benzeri yayın sistemi gündemde bulunuyor. Firma ilginç bir adım atıyor.

Hemen her yeni nesil televizyon içerisinde uygulama olarak yüklü olarak gelen Netflix, biliyorsunuz içeriklerini tek tek yayımlıyor. Yani kişiler canları ne isterse onu izliyor. Ancak herkes bunu tam olarak sevmiyor gibi görünüyor. Çünkü firma Direct isimli bir televizyon kanalı benzeri yayın sistemini test ediyor. Firmanın Fransa merkezli olarak hayata geçirdiği bu sürekli yayın yapan Netflix kanalı, abonelerin içerikleri resmi internet sitesinde normal bir TV kanalını izler gibi izlemesine imkan tanıyor. Aktarıldığı kadarıyla Fransa’da kişiler bu tarz bir yapıyı daha çok seviyor. Milyonlarca Fransız içeriğin karşısına otomatik olarak rastgele şekilde gelmesini istiyor. Yani kişiler seçim yapmak istemiyor. Bunun için önemli görünen altyapının, ileride genişlemesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix en son Amazon Prime Video ile beraber bir RTÜK haberiyle gündemdeydi

Geçtiğimiz günlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix’in ve Amazon Prime Video‘nun lisans aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı. Hayırlı olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

WhatsApp için getirilen yeni özellikler

Paylaş