Tesla Türkiye genel müdürü Kemal Geçer, operasyon için açıklama yaptı

23 Mayıs 2022 08:45

Tesla Türkiye operasyonu aktif olarak devam ediyor. Bu konuda genel müdür Kemal Geçer nadir açıklamalarından birisini yaptı.

Elon Musk’ın başında olduğu dev üretici, kaçıranlar için Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited isimli şirket üzerinden Türkiye’de operasyona başlamaya hazırlanıyor. Tesla Türkiye operasyonunun başında Kemal Geçer olacak ve satışta olan “Model” serisi birçok otomobil resmen Türkiye’ye getirilecek. Firma ayrıca bu araçlar Türkiye’de için hızlı şarj istasyonları da kuracak. Peki süreç nasıl gidiyor? Kemal Geçer’e göre operasyon “Tesla hızında sürüyor”. Geçer’in son açıklaması şöyle oldu: “Türkiye için hazırlık çalışmalarımız Tesla hızında devam etmekte. Lansmana kadar hiçbir aktif satış veya ön satış faaliyetimiz yoktur. Tesla ürün ve servisleri sadece kendi mağazalarımızda ve kendi websitesimizde sunulacaktır.”

Kemal Geçer ve Tesla Türkiye’nin bir diğer önemli ismi Emre Tunçyürek, geçtiğimiz ay Tesla’nın Almanya’da açılan yeni fabrikasının açılışına katılmış ve aşağıdaki paylaşımı yapmıştı.

 

Tesla Türkiye özelinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek ve Konya merkezli lokasyonlara hızlı şarj istasyonları kurulacak. Bu istasyonlar ve fazlası için firma zaman zaman yeni ilanları da açıyor. Geçtiğimiz hafta firmanın resmi kariyer sayfasına aşağıdaki ilanlar eklenmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla’nın buradaki macerası tam olarak ne zaman başlayacak henüz bilinmiyor. Ancak yıl bitmeden büyük adımları görmeyi bekliyoruz. Tesla’nın burada satacağı araçlar çok kısıtlı bir kitleye hitap edecek. Fakat yine de firmanın Türkiye’ye resmi olarak gelmesi güzel görünüyor.

-Tesla’nın açtığı bu iş ilanları kısa sürede kaldırıldı-

Tesla Türkiye operasyonu yanında bu da ilginizi çekebilir: Ferrari’nin nefes kesen otomobili

Paylaş