Togg imzalı yerli otomobil için 2023 hedefi bir kez daha yinelendi

18 Mayıs 2022 08:39

Togg tarafından geliştirilen yerli otomobil için 2023 hedefi bir kez daha yinelendi. Araç yeni yılın başında yollarda olacak gibi görünüyor.

Yerli otomobil projesinin arkasındaki isim Togg, biliyorsunuz araç ve aracın üretileceği fabrika üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Resmi satış fiyatı henüz açıklanmayan, yeni yıldan önce de açıklanması beklenmeyen tamamen elektrikli otomobilin, uzun zamandır 2023 yılında yollara çıkarılması hedefleniyor bilgisi veriliyor. Kısa süre önce konuşan TOBB başkanına göreyse aracın yollara çıkışı için spesifik olarak 2023’ün ilk üç ayı hedefleniyor. Fabrikası olabilecek en hızlı şekilde ilerleyen proje kapsamında bir aksilik olmaz ise yıl bitmeden ilk araç seri üretimden çıkmayacak başlayacak. Bu konuda halen spesifik bir tarih verilmiyor ancak 2022 sonunda ilk yerli otomobilin üretime alınacağı sürekli olarak dile getirilebiliyor.

Bu fabrika ve fazlası için firmanın iş ilanları da artıyor. Togg’un güncel iş ilanlarına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz. Bu ilanların büyük bölümü Gemlik merkezli olarak açılıyor ancak son dönemde bazı Almanya, İstanbul ve Ankara merkezli ilanlar da bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Togg tarafından 2024 yılında ise yine tamamen elektrikli olacak sedan versiyonun yollara çıkarılması bekleniyor. CES 2022’de sergilenen bu araç da büyük merak uyandırıyor.

Togg yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş