Tom Cruise ile uzayda çekilecek ilk film için NASA’dan açıklama

06 Mayıs 2020 10:00

SpaceX CEO’su Elon Musk ve Tom Cruise, hatırlarsınız kısa süre önce dikkat çeken bir film haberiyle gündeme gelmişti. İşte bu konuda NASA bir açıklama yaptı.

Elon Musk, dün öğrendiğimiz kadarıyla aksiyon filmi denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden olan Tom Cruise ile sürpriz bir ortaklık kuruyor. Gelen bilgiye göre ikili Musk’ın uzay şirketi SpaceX üstünden dünya dışında ilk film çekimini yapmanın planlarını yapıyor. İşte bu projeye resmi olarak NASA’nın da destek verdiği ortaya çıktı. Bu konuda bir açıklama yapan ABD’nin uzay projelerden sorumlu kurumu NASA, uzayda çekilecek ilk film için Tom Cruise’la çalışma konusunda çok heyecanlanı olduklarını belirtti. Peki bu film tam olarak nerede çekilecek? Daha önce tahmin edildiği gibi Uluslararası Uzay İstasyonu ya da kısa adıyla ISS içerisinde. Halen bilmeyenler için ISS, ülke bazında destekleniyor ve bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Alçak dünya yörüngesinde sürekli olarak dönem ve yüksek zooma sahip fotoğraf makineleriyle dahi uygun şartlarda buradan görüntülenebilen istasyon, film için en uygun ve aslında tek konum olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tom Cruise, SpaceX, Elon Musk ve NASA, çok farklı bir konuda bir araya geliyor

Uçmaya çok meraklı, dublör kullanmayı sevmeyen Tom Cruise ve sektör için bir ilk olacak ve alanda sınırları sonuna kadar zorlayan proje ile NASA, geleceğin mühendis ve bilim insanlarını uzay konusuna daha çok meraklandırma amacını güdüyor. Yani burada ticari olarak istasyon üstünden para kazanmaktan çok, bir “özendirme” hedefi bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Netflix’in uzay ile alakalı en yeni dizisi Space Force

Paylaş