Toyota bZ4x ve Subaru Solterra için sürpriz geri çağırma

24 Haziran 2022 12:28

Türkiye’de günler önde satışa sunulan Subaru Solterra ve ortaklığın diğer üyesi Toyota bZ4x için küresel bazda geri çağırma duyuruldu.

Subaru’nun Toyota ortaklığıyla geliştirerek yollara çıkarttığı Solterra, bu hafta düzenlenen özel etkinlikle birlikte Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. Çiçeği burnunda modelle ilk kez tam elektrikli bir otomobili kullanıcılarla buluşturan Subaru’ya ise ortağından geri çağırma odağında kötü bir haber var. bZ4x’in tekerlek ve jantlarında yaşanabilecek problem sebebiyle beliren geri çağırma sürecinin küresel bazda etkisi olacak. Saatler önce paylaşılan detaylara baktığımızda Toyota bZ4x tarafında toplamda 2.700 adetlik bir etki karşımıza çıkıyor. 2.700 adetlik örneklerin 2.200 adedi Avrupa’dan, 260 adedi Amerika’dan, 110 adedi Japonya’dan ve 10 adedi Kanada’dan gelecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota bZ4x sonrası Subaru Solterra için de benzer çapta geri çağırma duyuruldu

Toyota’nın paylaştığı bilgiler sonrasında sürecin Subaru tarafından da açıklama gecikmedi. Kaynaklara baktığımızda Subaru Solterra için 2.600 adedi bulan bir geri çağırma karşımıza çıkıyor. Performans odaklı sürüşlerde ortaya çıkan basınç sonucu tekerleklerin bağlantı noktalarından ayrılabileceği bilgisini paylaşan Subaru, bu kapsamda kullanıcılara araçlarını en kısa sürede yetkili servislere götürme uyarısında bulundu. bZ4x’te olduğu gibi küresel bazda etki alanı olan Solterra geri çağırma süreciyle alakalı her iki taraftan da şimdilik herhangi bir kaza geri bildirimi olmamasıysa, etkinin erken tespit edildiğini ortaya koyuyor. Araçların çoğunun henüz kullanıcılara teslim edilmemiş olması da negatif senaryoların önüne geçiyor. Toyota ve Subaru cephesi sorunun en kısa sürede çözüleceği ve araştırmanın devam ettiği odağında bir metin de yayınlandı.

Paylaş