Tüm olumsuz haberler üstüne Google açıkladı: “Stadia ölmedi”

14 Mayıs 2021 09:57

İlk defa Game Developers Conference (GDC) kapsamında tanıtılan Google Stadia için son dönemde sürekli olarak kötü haberler geliyor.

“Oyun dünyasının geleceğini oluşturuyor” diye lanse edilen servis, geçtiğimiz dönemde endişe yaratan birden fazla haberle gündeme gelmişti. Servis için özel oyunlar üretecek stüdyolara kapatma kararı alınmıştı.

Bu gelişmeler ışığında özel oyun geliştirme sürecinin başındaki Jade Raymond şirketten ayrılma kararı almıştı. Geçtiğimiz hafta ise üst düzey yetkililerden John Justice şirketten ayrılmıştı.

Bu ve benzeri gelişmeler ışığında oyun satışı üzerinden çalışan Google Stadia için yolun sonu yaklaşıyor yorumları yapılıyor. Google’ın başarısız servisleri kapatma konusunda büyük bir kaydı bulunuyor.

Ancak bu yakın zamanda olmayacak gibi görünüyor. Kısa süre önce bir açıklama yapan Stadia yetkilisi Nate Ahearn, servisin yaşadığını ve sorunsuz olarak yola devam ettiğini aktarıyor.

Ahearn ayrıca bu yıl Stadia’ya 100’ün üzerinde yeni oyunun ekleneceği de aktarıyor. Ancak Google’ın Stadia için daha farklı adımlar atması gerekiyor. Çünkü genel olarak oyun dünyası ve oyuncular servise uzaktan bakmayı sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geleceği tüm açıklamalara rağmen karanlık olan Google Stadia tam olarak nedir?

Google Stadia, halen bilmeyenler için bulut temelli bir oyun servisi. Bu platform gücünü buluttan yani uzakta çalışan bir dev sunucudan alıyor. Yani oyunlar sizin sisteminizde değil çok güçlü bu sunucularda çalışıyor. Size sadece internet üstünden görüntü aktarılıyor.

İnternet bağlantınıza bağlı olarak dizüstü, masaüstü, tablet ya da telefonunuzdan 4K ya da Full HD çözünürlükte oyun keyfi elde etmenize imkan tanıyan servis, herhangi bir yükleme / indirme ihtiyacı duymuyor.

Sunucuları için AMD ile ortaklık kuran firma, en yüksek oyun performansını vadediyor. Bu sistemde 1080P oyun için en az 20 Mbps, 4K oyun içinse en az 35 Mbps internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

İlgili Video

Paylaş