WhatsApp için yolda olduğu ortaya çıkan faydalı yenilikler

23 Kasım 2020 15:17

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. İşte yolda olduğu ortaya çıkanlar;

WhatsApp en son yeni saklama alanı yönetimi aracıyla öğeleri toplu halde silmeyi ve saklama alanı açmayı oldukça kolaylaştıran altyapıyı kullanıma sunmuştu. Daha sonra ise uzun zamandır gündemde olan süreli mesajlar özelliği kullanıma çıkmıştı. Şimdi ise en son Android Beta sürümünden birden fazla yenilik ortaya çıktı. Buna göre sürüme ilk olarak duvar kağıdı özelleştirme altyapısı geliyor. Bu sayede kişiler her sohbet penceresi / kişi için ayrı duvar kağıdı belirleyebilecek. Bununla beraber yeni duvar kağıtları getirecek sürüm, duvar kağıdı için şeffaflık ayarı da sunacak açıklaması yapılıyor. WhatsApp yeni sürümde aynı zamanda kişilerin videoları başkasıyla paylaşmadan önce sessize almasına da imkan tanıyacak. Ayrıca uygulamadaki arşivlenmiş içerikler “daha sonra oku” şeklinde isimlendirilecek. Bu özelliklerin ve değişikliklerin ne zaman hayata geçeceği ise belli değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp, kısa süre önce yerleşik alışveriş özelliğini de kullanıma almıştı

Şirket yakında herkes için açılacak özelliği şu şekilde tanımlıyor: “Kullanıcıların doğrudan bir sohbetin içinden mevcut ürünlere göz atmalarını ve satın alma işlemi yapmalarını sağlayan yöntemleri artırıyoruz. Ayrıca, işletmelerin bu özellikleri mevcut ticaret ve müşteri çözümlerine entegre etmelerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bu entegrasyon olanağı, bu dönemden en çok etkilenen küçük işletmelerin birçoğuna yardımcı olacak.”

İlginizi Çekebilir

Huawei’nin Mate 40 serisine merhaba deyin

Paylaş