Xiaomi MIUI 13 için sunulan güvenlik özelliği: “Pure Mode”

17 Ocak 2022 10:07

Xiaomi MIUI 13 arayüzü için şimdilik Çin merkezli olarak “Pure Mode” isimli bir faydalı güvenlik özelliği sunuldu.

Resmi lansmanında verilen ilk detaylarına buradan ulaşabileceğiniz Xiaomi MIUI 13 arayüzü, dediğimiz gibi artık bünyesinde daha önce de bilgileri gelen Pure Mode isimli bir güvenlik özelliği barındırıyor. Pure Mode, aktif edildiği zaman kullanıcıları birçok riskten otomatik olarak koruyor. Spesifik olarak uygulamalara odaklanan özellik, aktif edildiği zaman sadece Xiaomi tarafından onaylanmış uygulamaların yüklenmesine izin veriyor. Firma tarafından manuel olarak incelenmemiş, riskli görünen diğer uygulamalara yüklenmeden önce özel olarak izin verilmesi gerekiyor.

Telefonları çeşitli virüslerden ve kişisel bilgileri gizli olarak çalan uygulamalardan da koruyan Pure Mode, bunlara ek olarak uyumluluk testi de yapıyor. Sistem telefona uyumlu olmayan uygulamaların yüklenmesini engelliyor. Çünkü bu uygulamalar bazı çökme sorunları yaşatıyor.

Xiaomi MIUI 13 merkezli Pure Mode, sürece çok hâkim kişilerden çok normal kullanıcıya hitap ediyor. Güncel tehlikeleri takip etmeyen birçok kullanıcı Pure Mode’u aktif ederek çoğu problemden farkında bile olmadan kurtulabilir. Güvenli görünen ancak temelde öyle olmayan birçok uygulama Pure Mode ile hızlıca odak dışına çıkarılabilir.

MIUI 13 arayüzünün Pure Mode özelliğini global olarak da kazanıp kazanmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak özellik uzunca bir süre sadece Çin pazarına özel kalabilir.

İlginizi Çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş