Xiaomi Pocophone F1 sahiplerine MIUI 10 müjdesi

03 Kasım 2018 12:00

Türkiye’de de satılan Xiaomi Pocophone F1 için yine güzel bir haberle karşınızdayız. Model için son sürüm MIUI 10 dağıtıma çıkmaya başlamış durumda.

Xiaomi Pocophone F1, biliyorsunuz kutusundan Android 8.1 Oreo üzerinde çalışan MIUI 9 arayüz ile çıkıyor. Modele MIUI 10 getirmek için de çalışan firma, söylendiği kadarıyla beklenen adımı sonunda gerçeğe dönüştürüyor. Gelen bilgiye göre Xiaomi Pocophone F1 için Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 10 dağıtıma çıkmış durumda. Yaklaşık olarak 592 MB boyutunda olan sürüm, yavaş yavaş herkese açılıyor deniyor. Bu sürüm yeni arayüz yapısı yanında Android Ekim güvenlik güncelleme paketini de getiriyor. Bu paket bilinen güncel tüm açıkları kapatıyor. Telefonu genel olarak daha modern ve kullanışlı hale getiren sürüme ek firmanın Android 9.0 Pie çalışmaları da sürüyor. Kapalı beta testleri devam eden yeni sürüm, yıl bitmeden kullanıma çıkabilir deniyor. Pocophone ürün lideri Jai Mani, Xiaomi Pocophone F1 modelinin kesin olarak Android Q sürümüne güncelleneceği de müjdeliyor. Bu gerçekten uygun fiyatlı model için harika görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik detaylarıyla Xiaomi Pocophone F1

Telefon 6,18 inç boyutunda 500 nit parlaklıkta IPS bir ekran üzerine kuruluyor. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın, 18:9 en-boy oranına sahip olduğu ve Gorilla Glass ile korunduğu açıklanıyor. Model ile kişilere 6 GB RAM / 64 GB, 6 GB RAM / 128 GB ile 8 GB RAM / 256 GB olmak üzere üç farklı versiyon sunuluyor. Tam 4.000 mAh kapasitesinde bir pile sahip olan model, kablosuz şarj olmasa da Quick Charge 4.0+ hızlı şarj desteğini beraberinde getiriyor. Telefon arkasında 12 megapiksel F1.8 + 5 megapiksel (Derinlik için) çiftli kamera kurulumu taşıyor. Cihazın önünde ise 20 megapiksel F2.0 kamera yer alıyor.

İlgili Video

Yeni kızaklı akıllı telefon Lenovo Z5 Pro

Paylaş