Yeni Hyundai Elantra için ilk resmi detaylar paylaşıldı

11 Mart 2020 14:43

Tanıtım süreciyle ilgili resmi adımların atılmaya başlandığı yeni Hyundai Elantra cephesi, markasının son dönemlerdeki yeni tasarım diline sahip olacak.

Bir süredir prototip görüntüleri üzerinden kameralara yakalanan yeni Hyundai Elantra için nihayet ilk görüntüler geldi. Markanın en çok satılan modellerinden biri olan Elantra, yedinci nesliyle tüm zamanların en iyisi olarak lanse edilmeye hazırlanıyor. CN7 kodlu Yeni Elantra, sıra dışı şekillere ve dokulara dayanan, markasının Parametrik Dinamik adını verdiği yeni tasarım kimliğini yansıtacak. Otomotiv dünyasında tüm araçların neredeyse birbirine benzediği bir dönemde daha agresif, daha sportif ve aynı zamanda daha farklı bir tasarım felsefesi benimseyen Güney Kore merkezli üretici, aracın dünya lansmanını ise 17 Mart’ta Hollywood’daki The Lot Studios’ta yapacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Hyundai Elantra için geri sayım

2021 model yılıyla tanıtılacak olan yeni Elantra’nın tasarımı, geleneksel Hyundai modellerinin karakteristik özelliklerine sahip olacak gibi görünüyor. Buradaki temel çizgilerin destekçisiyse daha egzotik bir şekilde vurgulanacak. Gelişmiş dijital tasarım teknolojisi olan Parametrik Dinamik tasarım dili, tek bir noktada üç çizginin buluşması anlamına geliyor. Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişler aracın tüm dinamizmini ön plana çıkartacak.

Otomobilin fütüristik iç mekanı da en az dış tasarımı kadar iddialı. Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatını ve heyecanını zirveye taşırken sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Yeni tip direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bu yapıyı destekliyor. Yeni Elantra ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Yeni Hyundai i20 karşımızda

Paylaş