Yeni Sony Xperia Compact geliyor; işte ilk detaylar

01 Aralık 2019 20:50

Japon teknoloji devi Sony, yeni Xperia modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Söylendiği kadarıyla yeni bir Sony Xperia Compact modeli de yolda.

Sony, akıllı telefon pazarında işleri kötü gitmesine rağmen kalmaya devam ediyor. Firmanın 2020’de karşımıza çıkaracağı cihazlardan birisi ise yeni bir Sony Xperia Compact olacak gibi duruyor. Bu modelin 5,5 inç ekrana ve Snapdragon 665 işlemciye sahip olacağı sızan bilgiler arasında yer alıyor. Günümüzün dev modelleri yanında gerçekten “kompakt” bir seçenek oluşturacak akıllı telefon, dikkat çekecek gibi görünüyor. Henüz tasarımı kendisini göstermeyen telefonun, 21:9 ekran yapısı benimseyeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Geniş bir üst çerçeve ile yolda olduğu düşünülen orta seviye cihaz hakkında şimdilik başka bilgi yer almıyor. Ancak çıkışın MWC 2020 kapsamında resmi olarak yapılacağı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony Xperia Compact dışında firmadan başka hangi telefonlar gelecek?

Daha önce yapılan sızıntı karşımıza çıkan ilk telefon Xperia 0 olmuştu. Bir amiral gemisi olacak telefon için ilginç bir isim seçen firma, bu modeli 5G desteği ve beşli arka kamera ile hazırlıyor. Bir diğer telefon modeli ise Xperia 3 olacak. Bu modelin de Snapdragon 865 işlemcisiyle bir amiral gemisi olacağı sızdırılmış durumda. Sony’den aynı zamanda Xperia 1’in yerini alacak bir Xperia 1.1‘in geleceği de sızdırılanlar arasında yer alıyor. Bu telefonda 4K ekranın ve dörtlü arka kamera sisteminin bizleri karşılayacağı belirtiliyor. 2020’de gelecek bir sonraki telefon ise Xperia 5’in üstüne Xperia 5.1 olacak. Bu modelde de dörtlü kamera, 5G ile QHD ekran bizleri karşılayacak. Ayrıca firmadan Xperia 10’un üstüne Sony Xperia 10, Xperia 10 Plus’ın üstüne ise Xperia 9.1 modelleri gelecek. Bu telefonlar orta seviyede konumlandırılacak.

Not: Görsel temsilidir.

İlginizi Çekebilir

LG’nin yeni arayüz yapısı

Paylaş